Budinca de cartofi noi

de carmenvlad in Mancaruri de legume, 4 Iun 2011 | 4184 vizualizari

 

Ador cartofii noi, mogaldetele mici si tari sunt preferatele mele. Spalati doar, fara sa fie curatati de coaja, prajiti sau fierti, cu marar verde sau ierburi uscate, sunt o nebunie. Astazi, insa am facut o budinca cu cartofi noi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi (4-5 cartofi, depinde de marimea lor si a vasului in care se prepara budinca)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingurita Maggi, secretul gustului de legume
  • 3 felii de branza topita
  • 30 g pesmet pentru tapetat forma
  • 1 legatura marar verde proaspat

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi noi:

Se spala cartofii (nu se curata) si se fierb in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se taie rondele. Se presara peste ei sare si piper.

Ciupercile se fierb in apa cu sare si dupa ce se racesc se feliaza.

Se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat cubulete in 2-3 linguri de ulei. Se adauga ciupercile feliate, boiaua si secretul gustului. Se opreste focul si se lasa amestecul 5 minute sa se racoreasca. Intr-un vas rezistent la caldura se pune restul de ulei, se tapeteza cu pesmet si se aseaza jumatate din feliile de cartofi. Se pune compozitia de ciuperci, se niveleza bine si apoi se pune restul de rondele de cartofi. Branza topita se rupe bucatele si se pune peste cartofi. Se dizolva pasta de tomate in 100 ml apa si se rastoarna peste budinca. Se da la cuptorul incins mediu pentru 30-35 de minute. Se bat ouale bine si se pun peste budinca. Se mai lasa 10 minute la cuptor sa se gratineze budinca, se opreste focul, se scoate forma si se presara marar proaspat tocat.


Se poate servi simplu cu putina smantana sau ca garnitura la o friptura de pui. La fel de bine, poate sa stea alaturi de un file de peste prajit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

adry88 1

05.06.2011, 21:38

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:49

bun bun

Cris2711 1

20.07.2011, 12:25

ce apetisanta este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor