Budinca de conopida cu ton

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2012 | 1977 vizualizari

 

Dupa o reteta de Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • cateva buchetele de conopida
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 1 conserva ton maruntit
  • 60 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura ardei kapia macinat de la borcan
  • sare
  • piper
  • unt pt.uns forma de chec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida cu ton:

Conopida se fierbe in apa cu sare.Cartofii se curata de coaja,se taie in patru si se fierb in apa cu sare.


Din lapte si faina se face un sos alb: faina se dizolva cu laptele ,se pune pe foc mic intr-o craticiora antiaderenta si se da in cateva clocote pana se ingroasa putin.Se amesteca des ca sa nu se formeze cocoloase.Cand sosul s-a racit se adauga ouale,sare ,piper si ardeiul kapia si se amesteca bine.


Tonul se scurge de zeama,cartofii se dau pe razatoarea mare,conopida se zdrobeste.


Se amesteca bine toate ingredientele : cascavalul ras,tonul,cartofii si conopida cu sosul si se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina(se poate si intr-o tava,cum doriti).


Se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste deasupra.

 

TIPS-URI

1

Puteam sa pun si un varf de lingurita de marar uscat,dar mi-am dat seama ca se potrivea dupa gustul meu abia cand era gata.Nu-i nimic,data viitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

04.02.2012, 23:07

buna imi place

Lau 1

05.02.2012, 11:55

place

iri_iri 1

06.02.2012, 23:01

reusita reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida