Budinca de paine cu bacon

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2016 | 2135 vizualizari

 

De la Dia preluata. Foarte buna. Mi-a adus aminte de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela veche
  • 6 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 250g bacon
  • 250g cascaval ras
  • 2 linguri smantana
  • 100ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • rosii chery
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu bacon:

Painea se taie cubulete si se pun intr-un castron.


Se bat ouale cu sare, piper, laptele, smantana si 50g cascaval ras.


Se toarna ouale peste bucatile de paine, se amesteca si se lasa 3-4 ore la frigider sa absoarba tot lichidul.


Ceapa curatata si taiata rondele si baconul taiat fasii se calesc in ulei 5-6 minute si se lasa la racit.


Se amesteca intr-un castron painea inmuiata, cascavalul ras, ceapa si baconul si verdeata.


Se unge un vas termorezistent cu unt, se pune in el compozitia si se niveleaza.


Se presara cu verdeata tocata, cascaval si se pun cateva rosii chery.


Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.


Cand este rumenita frumos este gata.


Este buna calda, dar si rece.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

29.06.2016, 21:48

Multumesc

Zamfira 1

19.07.2016, 08:51

MotanLaOale 1

19.07.2016, 10:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca