Budinca de cornuri cu branza si fructe

de Criss in Dulciuri, 3 Iul 2014 | 8602 vizualizari

 

Alex nu mananca niciodata cornurile de la scoala, dar nici nu-mi vine sa le arunc, astfel ca le gasesc mereu cate o intrebuintare. Uneori le tai rondele si le dau prin lapte, faina, ou si le prajesc, alteori fac niste bake rolls numai bune de rontait sau le transform intr-un desert banal si simplu de tot dar foarte bun, aromat si de ce nu, sanatos cum este si aceasta budinca. Sau alteori le pun la uscat sa aiba si Fufu ce sa rontaie. Si cum in ultimul timp am pus cornurile in congelator, sa nu se mucegaiasca, m-am trezit cu un sertar plin de cornuri. Si acum am nevoie de loc in congelator pentru a congela fructele de sezon, astfel ca trebuia sa fac ceva cu o parte din cornuri, asadar iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -6 cornuri
  • -10 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -500 ml lapte
  • -4 oua
  • -250 g smantana
  • -300 g branza de vaci
  • -coaja de la o lamaie
  • -fructe (cirese si capsuni am pus eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cornuri cu branza si fructe:

Cornurile se rup in bucati. Se pot taia si rondele dar n-are rost, oricum trebuie inmuiate in lapte. Peste cornuri se toarna laptele amestecat cu zaharul vanilat. Cornurile astfel inmuiate se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt.


Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, se adauga branza si smantana, coaja rasa de lamaie apoi se toarna tot amestecul peste cornurile inmuiate. Cu o furculita se amesteca prin tava astfel incat compozitia sa devina omogena. Se pun fructele deasupra si se coace budinca aproximativ 45 minute.


Se serveste rece, pudrata cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cornuri cu branza si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Criss 1

04.07.2014, 22:04

Mena, ma bucur ca ai incercat reteta si ca iti si place cum a iesit.

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:57

Criss 1

05.07.2014, 06:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca din chifle cu branza sarata