Budincă de griş, brânză şi caramel

de diaconta in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 5383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 150 gr griş fin pentru budinca
  • 4 linguri zahar + 200 gr pentru caramel
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 200 gr brânza dulce de vaci
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de griş, brânză şi caramel:

Am facut mai întâi caramelul.Am topit untul si am pus zaharul.Am lasat pâna s-a caramelizat si a prins culoare maronie.Nu lasati prea mult,altfel se va arde.


Am pus caramelul într-o forma de chec din yena si în doua vase ramekins.


Am pus laptele la fiert cu doua linguri de zahar.


Am separat cele doua oua.


Branza am amestecat-o cu galbenusurile,celelalte doua linguri de zahar,vanilie,coaja de lamaie.


Când laptele a început sa fiarba,am pus grisul în ploaie amestecând cu telul.Când s-a îngrosat,am luat vasul de pe foc,am pus amestecul de branza si apoi cele doua albusuri batute spuma.


Am pus compozitia în vasele cu caramel.


Am pus vasele într-o tava în care am pus apa fierbinte si le-am pus la cuptor pâna când s-a topit caramelul,cam jumatate de ora.


Am scos din cuptor si le-am rasturnat pe un platou(farfurie).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de griş, brânză şi caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (80)

angelika 1

13.03.2013, 14:16

Stai cu mine ca acum fac budinca.
Gata.Foarte, foarte buna!

diaconta 1

13.03.2013, 14:34

Angelika,ma bucur ca ti-a placut

ryta 1

09.03.2014, 06:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de casa de ciocolată cu Marshmallow