Budincă de griş, brânză şi caramel

de diaconta in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 10174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 150 gr griş fin pentru budinca
  • 4 linguri zahar + 200 gr pentru caramel
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 200 gr brânza dulce de vaci
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de griş, brânză şi caramel:

Am facut mai întâi caramelul.Am topit untul si am pus zaharul.Am lasat pâna s-a caramelizat si a prins culoare maronie.Nu lasati prea mult,altfel se va arde.

Am pus caramelul într-o forma de chec din yena si în doua vase ramekins.

Am pus laptele la fiert cu doua linguri de zahar.

Am separat cele doua oua.

Branza am amestecat-o cu galbenusurile,celelalte doua linguri de zahar,vanilie,coaja de lamaie.

Când laptele a început sa fiarba,am pus grisul în ploaie amestecând cu telul.Când s-a îngrosat,am luat vasul de pe foc,am pus amestecul de branza si apoi cele doua albusuri batute spuma.

Am pus compozitia în vasele cu caramel.

Am pus vasele într-o tava în care am pus apa fierbinte si le-am pus la cuptor pâna când s-a topit caramelul,cam jumatate de ora.

Am scos din cuptor si le-am rasturnat pe un platou(farfurie).

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de griş, brânză şi caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (80)

angelika 1

13.03.2013, 14:16

Stai cu mine ca acum fac budinca.
Gata.Foarte, foarte buna!

diaconta 1

13.03.2013, 14:34

Angelika,ma bucur ca ti-a placut

ryta 1

09.03.2014, 06:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs