Budinca de gris cu mere si stafide

de Catalina L in Mancare copii, 20 Mai 2016 | 1297 vizualizari

 

Cui nu-i place grisul cu lapte?
Este cea mai populara reteta pentru bebelusi si copii.
Dupa Capsuni in crema de gris si Gris cu lapte si dulceata va propun de data aceasta o reteta de budinca cu stafide si mere caramelizate.
O reteta rapida, parfumata si lejera.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 100 g de zahăr pudră
  • 125 g de griș
  • 30 g stafide
  • 1/2 linguriță esenta de vanilie
  • esenta de rom (optional)
  • 1 mar
  • 3 linguri de zahar
  • 20g de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu mere si stafide:

Se pune la fiert laptele cu vanilia si zaharul.


Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.


Luati de pe foc si adaugati stafidele,romul si amestecati.


Curatati marul si taiati-l felii.


Intr-o tigaie incalziti 3 linguri de zahar la foc mediu si amestecati. Continuați până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si merele. Lasati merele sa se caramelizeze 5 minute


Pregătiți forma de silicon. Puneti merele pe fundul formei si turnati deasupra grisul.


Lassati sa se răcească și apoi se pune în frigider pentru minimum 3 ore.


Dupa 3 ore, intoarceti forma pe o farfurie de serviciu, taiati felii si serviti.


Este usor, racoros si delicios.


Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

diaconta 1

22.05.2016, 20:42

Ce combinatie faina ai facut

Rocsi 1

23.05.2016, 20:46

merisor 1

24.05.2016, 07:26

Ce-mi place combinatia asta! Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de conopida si broccoli