Budinca de lamaie a lui Jamie Oliver

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 6330 vizualizari

 

By Divainbucatarie! O budinca delicata, dulce-acrisoara care dupa ce sta la rece e minunata!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 110 g margarina rama
  • 110 g faina
  • 230 g zahar
  • 570 ml lapte
  • sucul si coaja de la 2 lamai
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de lamaie a lui Jamie Oliver:

Intr-un castron mixam untul, zaharul si coaja de lamaie pana obtinem o crema.

Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, apoi turnam usor laptele si sucul de lamaie si omogenizam.

In alt vas mixam albusurile pana se intaresc, apoi le punem peste compozitia obtinuta mai devreme.

Amestecam usor cu o spatula de jos in sus pentru a un iesi aerul din albusuri.

Compozitia obtinuta se pune intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Dam vasul la la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Budinca este facuta cand partea de sus este inchegata si rumena.

Este posibil sa se mai lase cand o scoatem din cuptor.

Dupa ce s-a racit se da la rece.

TIPS-URI

1

Consistenta acestei budinci e asemenea prajiturii inteligente!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de lamaie a lui Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

alexendru 1

08.04.2013, 16:51

dar nu ati spus ce facem cu praful de copt?

Angelina_Elena 1

08.04.2013, 19:00

Alexandru, am rectificat...

RuxyRux 1

08.04.2013, 19:03

Arata minunat Daria! Am preparat-o si eu mai demult insa pe mine nu m-a cucerit...insa desigur depinde de gust intotdeauna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pudding racoros de lamaie