Budinca de lamaie a lui Jamie Oliver

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 2929 vizualizari

 

By Divainbucatarie! O budinca delicata, dulce-acrisoara care dupa ce sta la rece e minunata!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 110 g margarina rama
  • 110 g faina
  • 230 g zahar
  • 570 ml lapte
  • sucul si coaja de la 2 lamai
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de lamaie a lui Jamie Oliver:

Intr-un castron mixam untul, zaharul si coaja de lamaie pana obtinem o crema.


Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, apoi turnam usor laptele si sucul de lamaie si omogenizam.


In alt vas mixam albusurile pana se intaresc, apoi le punem peste compozitia obtinuta mai devreme.


Amestecam usor cu o spatula de jos in sus pentru a un iesi aerul din albusuri.


Compozitia obtinuta se pune intr-un vas termorezistent uns cu unt.


Dam vasul la la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.


Budinca este facuta cand partea de sus este inchegata si rumena.


Este posibil sa se mai lase cand o scoatem din cuptor.


Dupa ce s-a racit se da la rece.

 

TIPS-URI

1

Consistenta acestei budinci e asemenea prajiturii inteligente!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de lamaie a lui Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

alexendru 1

08.04.2013, 16:51

dar nu ati spus ce facem cu praful de copt?

Angelina_Elena 1

08.04.2013, 19:00

Alexandru, am rectificat...

RuxyRux 1

08.04.2013, 19:03

Arata minunat Daria! Am preparat-o si eu mai demult insa pe mine nu m-a cucerit...insa desigur depinde de gust intotdeauna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pudding racoros de lamaie