Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 15 Dec 2012 | 4214 vizualizari

 

Asa dragi imi sunt cosuletele achizitionate din camara, incat incerc sa le folosesc si la aperitive si la dulciuri si la orice :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez
  • apa
  • sare
  • ulei de masline
  • 500 gr carne tocata amestec:pui, vita, porc
  • 3 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • marar
  • patrunjel
  • oregano
  • cimbru
  • piper
  • ketchup de casa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume:

Spalam orezul si il punem la fiert in apa tinand cont de proportia 1/3 - orez/apa.

Cand incepe sa fiarba, adaugam sare, piper si cimbru. Lasam la foc incet pana se patrunde bine orezul. Nu mestecam prea mult pentru a nu sfarama bobul.

Intr-un alt vas punem  la inabusit legumele curatate, spalate si trecute prin robot cu putina apa si putin ulei.

Adaugam sare si condimentele, iar cand sunt legumele aproape patrunse adaugam carnea tocata. Acoperim si lasam la foc incet pana este si carnea patrunsa, apoi rasturnam intr-o sita pentru a se scurge lichidul rezultat.

Ungem cosuletele cu putin ulei de masline, asezam orezul pe margini, iar la mijloc punem carnea tocata scursa. 

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade pentru a se imbina orezul cu amestecul respectiv dupa care scoatem si rasturnam pe platou.

Servim cu ketchup si muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez si branza