Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie

de simona72 in Dulciuri, 6 Ian 2014 | 1704 vizualizari

 

Din gama ce gatim dupa sarbatori cu ce avem in casa si nu vrem sa aruncam....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani suc Cappy de portocala cu pulpa+ 1 cescuta
  • 1 borcan de gutui pt placinta 350 gr
  • 1 pachetel mic cu piscoturi(11 bucati)
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic de crema pt prajituri cu gust de vanilie de la Dr Oetker
  • 2 lingurite unt
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie:

Spalam orezul in mai multe ape si-l punem la fiert impreuna cu sucul Cappy. Cand orezul este fiert dam deoparte craticioara si transferam orezul intr-un vas termorezistent, de yena am folosit eu, uns cu o lingurita ulei de floarea soarelui. Lasam sa se raceasca orezul. Eu l-am lasat peste noapte, pt ca am fiert orezul seara si nu am mai avut timp sa-l fac.


Dimineata, orezul la suprafata era uscat, asa ca l-am uns cu 2 lingurite de unt, am turnat deasupra si am distribuit uniform un borcan de gutui pt placinta si am dat vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 15-20 minute.


Intre timp am pregatit crema: am pus laptele intr-un vas cu peretii inalti, am adaugat zaharul si crema la plic. Am mixat pana crema s-a ingrosat si s-a tinut bine pe paletele mixerului.


Dupa ce orezul si gutuile au stat suficient la cuptor, scoatem vasul si-l lasam sa se raceasca. Piscoturile le trecem prin cescuta de suc Cappy ramasa, le asezam peste gutui, iar peste piscoturi punem crema de vanilie.


Dam vasul la rece pt 2-3 ore, apoi se poate servi. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

initial desertul urma sa fie facut cu orez cu lapte, dar cum sucul era deschis de 2 zile si uma sa fie aruncat pt ca avand pulpa si este fara conservanti se strica foarte repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Ela68 1

06.01.2014, 21:04

sunt satula, dar tot as vrea o portie

laura_n 1

06.01.2014, 21:30

Simona, ai facut o bunaciune

diaconta 1

07.01.2014, 09:03

Interesanta combinatie ai facut Simonico

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu banane