Budinca de orez negru

de ianculubita in Dulciuri, 4 Iun 2013 | 3591 vizualizari

 

Azi,ingredientul vedete din bucataria mea pentru voi,este orezul negru;
Acest sortiment este foarte rar si timp de secole a fost protejat,chiar ascuns,de aceea in China era denumit OREZUL INTERZIS;pigmentii din acest orez,numiti ANTOCIANINE,sunt foarte puternici si foarte eficienti in lupta impotrica cancerului,a bolilor de inima,diabet,hipertensiune,chiar si Alzheimer;acelas pigment se gasesc si in fructele de padure de culoare neagra,asa ca daca aveti nevoie (ceea ce nu va doresc)de orez negru,folositi cat mai multe afine,coacaze negre,mure.

 

INGREDIENTE

  • 1ceasca orez negru
  • 1anason stelat
  • 3pastai de cardamom
  • 1cutie lapte de cocos
  • 3frunze de lamaie verde
  • 1cutie lapte condensat
  • 2linguri zahar brun
  • fructe
  • creme anglaise(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez negru:

Orezul spalat,il punem intr-un vas cu apa si-l lasam la frigider pana a doua zi;apoi il scurgem de apa si-l punem la fiert cu cele doua cutii de lapte,anason,cardamom, un praf mic de sare si frunzele de limete;dand a devenit pastos,impartim in boluri in care am pus fructe mici sau taiate iar deasupra creme anglaise.

Un deliciu!!

TIPS-URI

1

zaharul il puneti la fiert numai in situatia in care laptele condensat nu este dulce;al meu a fost dulce si nu a mai fost nevoie de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez negru" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu visine