Desert buturuga Foret-Noire

de Catalina L in Dulciuri, 22 Mar 2017 | 348 vizualizari

 

Reteta 400 !!!
Cu aceasta ocazie va prezint o reteta celebra Forêt-Noire. 
Numele ei  vine de la rachiul de cirese -Kirschwasser care este produs in zona Padurea Neagra din vestul Germaniei (Schwarzwald). Tortul Padurea Neagra este marca inregistrata in Germania, iar compozitia lui este reglementata oficial. Se specifica clar ce trebuie sa contina: blaturile pandispan de cacao, optional foaia de aluat fraged de la fund, umplutura de visine si/sau cirese precum si cantitatea minima de Kirschwasser. Legea permite atat creme albe de unt cat si de frisca si forma rotunda sau rulada.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/buturuga-foret-noire-2-anisori-de-blog.html

 

INGREDIENTE

Pentru blat -genoise:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 60 g de faina
  • 8 g de amidon de porumb Maïzena
  • 25 g cacao

Pentru crema de ciocolata - ganache:

  • 15 cl de smantana lichida
  • 150 g ciocolata neagra desert

Pentru frisca cu mascarpone:

  • 200 g de mascarpone + 25 cl de smantana lichida
  • 60 g de zahar
  • pudra de vanilie (sau 1 pastaie)

Pentru garnitura:

  • cirese in sirop 500 g
  • 1-2 linguri de alcool kirsch sau visinata

Pentru decor :

  • ciocolata 50 g
  • cateva cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert buturuga Foret-Noire:


Incalziti cuptorul la 180° C.


Bateti ouale intregi cu zaharul, pe bain-marie, la inceput cateva minute, apoi continuati sa le bateti la robot pana se vor raci complet. Veti obtine o crema foarte aerata si spumoasa. Incorporati treptat faina, amidonul si cacaua. Ungeti cu unt forma de buturuga si presarati faina.


Turnati compozitia si coaceti timp de 30 de minute. Scoateti apoi din forma, fierbine si lasati la temperat pe un gratar. Cand s-a racit, taiati-o in 3 parti.


Glazura " Ganache " :


Se pune la fiert crema, într-o cratiță mică și se da un cloclot.


Se adauga ciocolata rupta bucatele, se ia de pe foc si se amesteca bine pentru a obtine un amestec lucios si omogen.


Se lasa un pic sa se raceasca.


Frisca cu mascarpone :


Bateti la robot mascarponele, adaugati smântâna, extractul de vanilie si treptat zahărul.


Cand crema se mentine bine, puneti-o intr-un posh si puneti-o la rece.


Cun un cutit de curatat, radeti tableta de ciocolata. Pastrati la rece bucatelele de ciocolata.


Scurgeti ciresele, indepartati samburii si pastrati siropul.


Montati prajitura:


Insiropati baza blatului, acoperiti cu crema de ciocolata si puneti cateva cirese.


Acoperiti cu blatul insiropat, puneti crema de ciocolata, un strat generos de frisca si cirese.


Incheiati cu blatul insiropat.


Puneti prajitura pe un gratar, acoperiti cu crema de ciocolata si dati la rece timp de 20 minute.


Decorati apoi cu frisca si ciocolata rasa.


Am taiat capetele in diagonala si folosit ca decor un capat in mijoc (celalalt a fost devorat foarte repede:)).


Bun desert !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert buturuga Foret-Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

22.03.2017, 21:11

Mmmm, minunata!

mirela0911 1

23.03.2017, 08:09

Ce bunătate!

kytz 1

26.03.2017, 23:03

Gust și eu o bucățică!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
PAPANASI DIN BRANZA DE VACI CU GRIS