Budinca de paine

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2010 | 11241 vizualizari

 

Pentru un mic dejun,pranz sau cina...............................este perfect

 

INGREDIENTE

  • felii de paine aproximativ 500 g
  • 500 g barnza de vaci dulce
  • 230 g zahar
  • 7 oua
  • 4 vanilii
  • 100 g stafide
  • 100 g unt
  • putina sare
  • 500 ml lapte
  • 200 mozzarella-optional daca doriti sa se rumeneasca mai bine
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine:

Se unge un vas foarte bine cu unt, se pune din belsug ,altfel se lipeste .


Se taie paine felii ,sau poate o aveti gata feliata si doar o mai taiati in doua sa nu fie feliile foarte mari


Se bat 4 oua cu 500 ml lapte si putina sare.


3 albusuri se bat spuma apoi se pune zaharul si vaniliile dupa care se amesteca cu galbenusurile , branza de vaci(400 g) si stafidele (mai lasati din stafide si pt decor daca doriti).Diferenta de 100 g se pune la final pt ornat deasupra dupa ce s-a racit daca dorti daca nu se pune toata in compozitie.


Cand avem totul pregatit se ia vasul uns foarte bine cu unt (sa fie un vas cu pereti mai inalti daca se poate)se dau feliile de paine taiate in doua prin compozitia de oua cu lapte sa se inmoaie bine apoi se aseaza in tava ,inclusiv pe peretii vasului fara sa ramana spatiu liber,apoi se toarna jumatate din cantitatea de branza cu albusurile batute apoi se pune din nou un strat de paine inmuita in lapte cu ou si din nou compozitia cu baranza ramasa iar ultimul stat e tot de paine inmuiata il ou cu lapte.


La final daca raman feliile de paine in afara ( ma refer la cele de pe margine)se taie sa fie uniform la nivelul vasului .Daca va ramane lapte cu ou se toarna peste compozitie in tava.Initial se rade unt deasupra si se da tava la cuptor ,eu insa am pus si mozzarella si am acoperit cu o folie de aluminiu dupa care am pus tava la cuptor pentru 45 minute la 180 g iar apoi am scos folia si am mai lasat 10 minute la 200 grade sa se rumeneasca bine.


Se lasa la racit apoi se intoarce tava daca doriti si se orneaza cu branza si stafide


Se taie si se portioneaza cand e rece.


Este grozava pentru copii si nu numai,am mancat si noi...............la greu


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mena29 1

13.08.2010, 12:46

Multumesc,esti draguta asa cum esti tu mereuca o mamicuta nu?

nadina73 1

13.08.2010, 15:07

marieta 1

18.09.2010, 12:58

vai ce bunatate!!!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci (delicioase!)