Budincă de pâine

de LadyCrs in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 1481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză dulce
  • 250 g zahăr
  • o mână de stafide
  • 8 ouă
  • 500 ml lapte
  • zahăr vanilat
  • 30 g unt
  • un praf sare
  • o pâine tăiată în felii cât mai egale ( de preferat pâine toast)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine:

Feliile de pâine le-am tăiat în două, transversal.


Am bătut 6 ouă cu sarea și laptele.


Brânza dulce am amestecat-o cu zahărul, zahărul vanilat, cele două ouă rămase și stafidele. Am uns bine cu unt un vas de yena dreptunghiular, destul de adânc. Feliile de pâine le-am tăvălit în compoziția obținută din ouă și lapte..și le-am așezat în tavă una lângă alta, lipite, fără a le stoarce. De asemenea am tapetat și marginile vasului cu aceste felii de pâine.


Apoi am turnat jumătate din compoziția de brânză peste care am adăugat încă un strat de pâine înmuiat de data aceasta stoarse bine, apoi brânza rămasă si ultimul strat de pâine îmbibat. Deasupra am împrăștiat câțăva fulgi de unt. Se dă forma la cuptor timp de 45 de minute până se rumenește ușor.


Se răstoarnă budinca pe un platou, însă trebuie lasată acoperită până se mai răceste puțin...după care ridicăm vasul și budinca va fi gata de servit. Presărăm zahăr pudră...Eu am servit și cu dulceață de căpșuni

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Alinutza80 1

30.03.2012, 13:34

buna

mamaieelena 1

30.03.2012, 18:49

Sim0na 1

30.03.2012, 20:41

Faina combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cornuri cu branza si fructe