Budinca de paine cu stafide

de mirela0911 in Prajituri, 12 Oct 2014 | 1400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g miez de paine
  • 600 ml lapte
  • 100 g stafide
  • zahar dupa gust
  • 150g branza de vaci
  • 200g smantana
  • 5 lg zahar
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu stafide:

Se rupe miezul de paine in bucatele. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul dupa gust si se lasa sa se incalzeasca putin si sa se topeasca zaharul. Se ia de pe foc si se pun stafidele. Se lasa la racit.

Intre timp se amesteca branza cu smantana si cele doua oua, zaharul si condimentele. Se omogenizeaza bine. 

Laptele racit se toarna peste paine si se amesteca usor. Se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra se pune amestecul de branza cu smantana. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

12.10.2014, 15:49

buna, buna

Bya Ralu 1

12.10.2014, 17:14

interesant

Rocsi 1

12.10.2014, 18:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!