Budinca de paste cu carne si ciuperci

de merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2014 | 6199 vizualizari

 

A iesit o bunatate de budinca, atat pot sa va spun!
Credeam ca am facut cam multa, dar s-a mancat imediat.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste(penne)
  • 1,500 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr bacon
  • 200 gr sunca presata
  • 720 gr ciuperci conservate
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • piper
  • oregano
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • 100 gr branza rasa amestec(de la Lidl)
  • 50 gr unt, pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu carne si ciuperci:

Punem in vasul multicookerului apa cu o lingurita de sare si setam programul FRY pentru 10 minute, apoi adaugam pastele, inchidem capacul si setam programul RICE/PASTA.

Intre timp preparam restul ingredientelor.

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins si adaugam in el pe rand, la intervale de 1-2 minute, baconul taiat fasii subtiri, sunca presata taiata tot in fasii, ceapa tocata solzisori, usturoiul taiat rondele, morcovul taiat cubulete, ardeiul taiat julien si ciupercile scurse de zeama, dar nu de tot.

Adaugam si condimentele, acoperim tigaia si lasam ingredientele sa se inabuse 5-6 minute, dupa care transferam ingredientele intr-o sita sa se scurga.

Dupa ce pastele au fiert, le strecuram de apa si se lasam la racit.

Nu este nevoie sa le trecem prin jet de apa, le mai amestecam din cand in cand sa se raceasca mai repede.

Ungem un vas termorezistent cu unt(sau doua vase ca in cazul meu) si asezam pastele in el.

Peste paste adaugam ingredientele din sita.

Amestecam galbenusurile cu smantana si putina sare si le turnam deasupra ingredienteleor din vase.

Dam vasele la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, apoi le scoatem si presaram branza rasa deasupra si patrunjel verde tocat marunt.

A iesit o nebunie de budinca, pe care noi am servit-o la cina.

 

 

TIPS-URI

1

Budinca se poate servi cu ketchup, simpla sau cu salata de legume, muraturi, etc.

2

Albusurile ramase se pot pune la congelator pentru a le folosi cand se strang mai multe, la pandispan sau alte dulciuri.

RETETA IN IMAGINI

Budinca de paste cu carne si ciuperci-0
Budinca de paste cu carne si ciuperci-1
Budinca de paste cu carne si ciuperci-2
Budinca de paste cu carne si ciuperci-3
Budinca de paste cu carne si ciuperci-4
Budinca de paste cu carne si ciuperci-5
Budinca de paste cu carne si ciuperci-6
Budinca de paste cu carne si ciuperci-7
Budinca de paste cu carne si ciuperci-8
Budinca de paste cu carne si ciuperci-9
Budinca de paste cu carne si ciuperci-10
Budinca de paste cu carne si ciuperci-11
Budinca de paste cu carne si ciuperci-12
Budinca de paste cu carne si ciuperci-13

COMENTARII (34)

mihaelar63

mihaelar63 1

11.11.2014, 15:08

Asta face parte din preparatele teroriste . Ideea te terorizeaza , pana faci si tu . HUOOOO )))

 merisor

merisor 1

11.11.2014, 16:50

)

iri_iri

iri_iri 1

11.11.2014, 21:34

interesanta bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!