Budinca de paste cu carne si ciuperci

de merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2014 | 6394 vizualizari

 

A iesit o bunatate de budinca, atat pot sa va spun!
Credeam ca am facut cam multa, dar s-a mancat imediat.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste(penne)
  • 1,500 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr bacon
  • 200 gr sunca presata
  • 720 gr ciuperci conservate
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • piper
  • oregano
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • 100 gr branza rasa amestec(de la Lidl)
  • 50 gr unt, pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu carne si ciuperci:

Punem in vasul multicookerului apa cu o lingurita de sare si setam programul FRY pentru 10 minute, apoi adaugam pastele, inchidem capacul si setam programul RICE/PASTA.


Intre timp preparam restul ingredientelor.


Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins si adaugam in el pe rand, la intervale de 1-2 minute, baconul taiat fasii subtiri, sunca presata taiata tot in fasii, ceapa tocata solzisori, usturoiul taiat rondele, morcovul taiat cubulete, ardeiul taiat julien si ciupercile scurse de zeama, dar nu de tot.


Adaugam si condimentele, acoperim tigaia si lasam ingredientele sa se inabuse 5-6 minute, dupa care transferam ingredientele intr-o sita sa se scurga.


Dupa ce pastele au fiert, le strecuram de apa si se lasam la racit.


Nu este nevoie sa le trecem prin jet de apa, le mai amestecam din cand in cand sa se raceasca mai repede.


Ungem un vas termorezistent cu unt(sau doua vase ca in cazul meu) si asezam pastele in el.


Peste paste adaugam ingredientele din sita.


Amestecam galbenusurile cu smantana si putina sare si le turnam deasupra ingredienteleor din vase.


Dam vasele la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, apoi le scoatem si presaram branza rasa deasupra si patrunjel verde tocat marunt.


A iesit o nebunie de budinca, pe care noi am servit-o la cina.


 

TIPS-URI

1

Budinca se poate servi cu ketchup, simpla sau cu salata de legume, muraturi, etc.

2

Albusurile ramase se pot pune la congelator pentru a le folosi cand se strang mai multe, la pandispan sau alte dulciuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

11.11.2014, 15:08

Asta face parte din preparatele teroriste . Ideea te terorizeaza , pana faci si tu . HUOOOO )))

merisor 1

11.11.2014, 16:50

)

iri_iri 1

11.11.2014, 21:34

interesanta bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de pulpe dezosate,carnati si branza topita Delaco