Budinca de paste cu pui si ciuperci

de ela in Paste, 9 Mar 2012 | 6169 vizualizari

 

am spus ca nu va mai dau de mancare....dar nu am rezistat sa nu va mai servesc o pizza :))))...am vazut reteta la Madi si nu i-am rezistat...ciuperci,piept de pui,paste...preferatele mele....am mai adaugat cate ceva si am adaptat-o dupa gustul meu....este super buna...si calda si rece este la fel de buna

 

INGREDIENTE

  • 400gr paste(spirale am pus eu)
  • 700gr piept de pui fara piele si os
  • 1borcan ciuperci taiate
  • 1ardei capia rosu
  • 3felii pastrama afumata
  • 1ceapa mica
  • 200ml pasta de rosii
  • 1lingurita mirodenia ardei si tomate de la fuchs
  • sare
  • piper
  • 200gr cascaval ras
  • 4oua
  • unt si pesmet pt tapetat vasul
  • 2linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu pui si ciuperci:

Taiem pieptul de pui in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu sare si piper,pana se inmoaie bine carnea.Completam cu apa daca este nevoie.


Curatam ceapa si o taiem marunt.Ardeiul il curatam de samburi si il taiem cubulete.Punem legumele la calit in putin ulei.Lasam cateva minute,apoi adaugam ciupercile scurse si stoarse bune,punem si doua polonice de zeama de la carnea care fierbe,saram,piperam si condimentam cu mirodenia.Mai completam cu zeama de la pui,pe parcurs.Punem si pasta de tomate.


Scoatem pieptul de pui din supa si pastram zeama.Taiem pieptul de pui cat mai marunt si il adaugam in compozitia de mai sus,amestecam bine si mai lasam cateva minute,spre sfarsit mai punem 3polonice de zeama.Oprim focul.


Intre timp fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga,apoi le punem la scurs intr-o sita.


Punem pastele si jumatate din cascaval in sosul de carne si ciuperci si amestecam bine.


Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile si omogenizam.Turnam compozitia peste paste si amestecam usor.Mai condimentam daca este cazul.


Ungem o forma mai mare cu unt si tapetam cu pesmet,turnam budinca,presaram restul de cascaval si dam la cuptor aproximativ 60minute,pana se rumeneste frumos deasupra.Servim atat calda cat si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Sylvia 1

18.03.2012, 15:30

superba reteta !!!!!!!!!

dorin 1

27.03.2012, 21:17

f faina arata f bine felicitari

babi5 1

07.10.2013, 13:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu paste si spanac