Bulion de ardei

de ianculubita in Bulion, 4 Sep 2013 | 11550 vizualizari

 

Sa va spun cum fac eu aceasta pasta sau bulion,care poate fi folosit la orice mancare

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei kapia
  • 1 lingura cu sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 ardei iuti rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de ardei:

Ardeiii curatati, spalati, ii trec prin masina de tocat carne cu tot cu ardeiul iute. Piureul obtinut il pun intr-un vas pe foc, adaug sare, zahar si las sa fiarba pana scade, amestecand sa nu se lipeasca de fundul vasului. Dupa ce a scazut suficient, pun pasta in sticle mici sau borcane, le fierb 1h, le las in apa sa se raceasca dupa care le depozitez la camara.


Eu nu pun la aceasta pasta ulei pentru ca in timp, uleiul capata un miros de ranced (mi s-a intamplat)

 

TIPS-URI

1

folositi ardei kapia cat mai subtiri si avand culoarea un rosu foarte inchis;astfel obtineti o pasta frumoasa la culoare si nu foarte zemoasa

2

va dau un sfat mai mult decat prietenesc:nu va grabiti acum pentru acest bulion;eu anul trecut am facut pe la sfarsitul lui octombrie si la mancare nu mai aveam nevoie nici de suc de rosii nici pasta de rosii,atat de bun si rosu a fost

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

roxana_paulescu86 1

05.09.2013, 15:01

am si eu o intrebare: la ce feluri de mancare se poate folosi acest tip de bulion?

ianculubita 1

05.09.2013, 18:19

Orice fel de ciorbe,orice fel de tocanite iar eu pun si la sarmalute cu varza iarna;nu pun la fripturi sau alte sosuri

roxana_paulescu86 1

23.09.2013, 00:11

multumesc! o sa incerc si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri