Buturuga de Craciun

de angyb in Prajituri, 28 Dec 2012 | 4260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pentru dulciuri
  • Pt.umplutura si decor:
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 2 linguri de zahar
  • 500 ml de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Craciun:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si continuam sa le batem ca si pentru bezea. Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amesecand de sus in jos. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt .Eu am folosit tava mare de aragaz. Se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.


Rasturnam blatul pe un prosop de bucatarie cu tot cu hartia de copt il rulam si il lasam sa se raceasca.


Crema: Preparam budinca dupa indicatile de pe plic adaugam 2 linguri de zahar dupa care o lasam sa se raceasca .Batem spuma frisca si adaugam jumatate din cantitate peste budinca racita .


Desfacem rulada si inlaturam hartia de copt.Ungem foaia cu 2/3 din crema obinuta si o rulam la loc.Taiem din capete doua bucati si le asezam pe margimea ruladei ca sa formam buturuga .Intindem deasupra restul de crema si deasupra decoram cu frisca ramasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Xandrinne 1

29.12.2012, 09:13

Arata tare bine!

angyb 1

29.12.2012, 09:51

iri_iri 1

29.12.2012, 16:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Nutella si mascarpone-reteta nr. 150