Buturuga din biscuiti

de Lau in Prajituri, 12 Dec 2014 | 3077 vizualizari

 

Multumesc Lia pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de biscuiti
  • Crema
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 200 g unt Rama mit Butter
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • 3-4 linguri lapte
  • Glazura
  • 70 g ciocolata alba
  • 15 g unt
  • 2 lingurite unt
  • Decor
  • nuca de cocos
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga din biscuiti:

Crema-intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana se dizolva zaharul.Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cacao si dizolvam cu putin lapte,adaugam laptele fierbinte amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.


Turnam amestecul din nou in cratita,punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.


Lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam untul si amestecam pana ce se omogenizeaza,lasam sa se raceasca complet.


Ansamblare-dupa ce s-a racit crema ungem cate un biscuite,formand un turnulet,dupa care pe o bucata de folie alimetara il asezam de-a lungul folie,rulam(ca pe salamul de biscuiti)si dam la rece 30 min,


Scoatem turnulteul de la rece si il imbracam cu crema,repetam din nou cu folie alimetara si dam la rece 30 min sa se intareasca crema,


Eu am facut inca un turnulet mai mic pentru a forma inca o buturuga mai mica,


Asezam tunuletul de un platou,si cu furculita ii putem da forma de scoarta de copac,


Topim ciocolata pe baie de aburi,lasam sa se raceasca putin dupa cu o lingurita turnam glazura deasupra.


Decoram cu nuca de cocos,ciocolata rasa.


Dam din nou la frigider peste noapte inainte de servire.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga din biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

merisor 1

15.12.2014, 09:42

Ce idee mi-ai dat!

mihaelar63 1

15.12.2014, 13:54

Buna !!!!

Lau 1

15.12.2014, 19:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si caise