Cakepops

de Meea in Dulciuri, 19 Iul 2016 | 4371 vizualizari

 

Întâi de toate trebuie să vă povestesc o întâmplare care doar acum mi se pare amuzantă haha:)). Mi-am propus să fac cakepops, m-am dus la magazin să îmi cumpăr cele necesare. Țin să menționez ca niciodată nu iau ce trebuie din prima...tot îmi zic: ”Nu am nevoie de o listă, știu deja ce îmi trebuie!”Ajung acasă și constat că nu am aia,aia aia etc. Deci mai merg la magazin de cel puțin 3 ori haha :)). Așa s-a întâmplat și în ziua în care am facut cakepops. Și pentru că nu era îndeajuns doar atât, după ce am copt blatul pentru cakepops a trebuit să ies vreo 30 minute până în oraș. Ce se poate întâmpla în 30 de minue? Vin acasă, ma pregătesc de continuat gătitul  și văd tava în care am lăsat blatul, lângă aragaz. Tava este exact unde am lăsat-o, dar blatul mâncat pe mai mult decât jumătate! Așa-i la noi, vrei sa păstrezi ceva bun, pui bilet cu ”NU MÂNCA” și ar fi bine ca ceea ce păstrezi sa dispară imediat altfel biletul nu se citește haha:)). Pe bune că atunci nu mi s-a părut deloc amuzant însă acum da haha:)).

          *Ingredientele de mai jos sunt valabile pentru o cantitate mare de cakepops-uri, eu cu ce a mai rămas am facut doar 4-5.

         
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 4 ouă
  • 200g zahăr
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei
  • 150g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2-3 linguri de dulceață de căpșuni (aici puteți găsi dulceața mea de capșuni)
  • Ingrediente decor:
  • 200g ciocolată albă
  • 60ml frișcă
  • 50g unt
  • bețe de frigărui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cakepops:

Pregătim întâi blatul pentru cakepops-uri: mixăm ouăle împreună cu zahărul până acesta s-a topit. Adăugăm laptele și uleiul și continuăm mixarea. Separat, amestecăm făina cu praful de copt și punem amestecul peste ouă. Adăugăm si esența de vanilie.    Într-o tavă, punem hârtie de copt și turnăm blatul pe care îl lăsăm la coptor până trece testul cu scobitoarea.Pentru decor trebuie să topim ciocolata albă împreună cu frișca lichidă și untul. 
Lăsăm amestecul la rece 1-2 ore.
Într-un vas, fărămițăm blatul și îl amestecăm cu 2-3 linguri de dulceață. Amestecul trebuie sa fie ușor de modelat.După ce am amestecat bine, modelăm biluțe din blat. Eu le fac mai mari să putem folosi scuza ”am mâncat doar una”, însă voi le puteti face mai micuțe. Trecem prin ciocolata scoasă din frigider capătul unui băț de frigărui, cam 1 cm, și îl înfigem ușor în mijlocul bilutei.     Ciocolata albă rămasă, o mixăm la viteză maximă pentru aprox. 10 minute. O punem într-un poș si decoram biluțele din blat.


Dăm cakepops-urile la frigider 3-4 ore apoi le împărțim și cu restul!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog; http://delightsts.blogspot.ro/2016/07/cakepops_19.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cakepops" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (15)

Meea 1

22.07.2016, 18:54

dantes 1

23.07.2016, 07:41

Interesant!

Rahela Velicu 1

08.08.2016, 16:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri spirala martisor