Cakepops

de Meea in Dulciuri, 19 Iul 2016 | 1008 vizualizari

 

Întâi de toate trebuie să vă povestesc o întâmplare care doar acum mi se pare amuzantă haha:)). Mi-am propus să fac cakepops, m-am dus la magazin să îmi cumpăr cele necesare. Țin să menționez ca niciodată nu iau ce trebuie din prima...tot îmi zic: ”Nu am nevoie de o listă, știu deja ce îmi trebuie!”Ajung acasă și constat că nu am aia,aia aia etc. Deci mai merg la magazin de cel puțin 3 ori haha :)). Așa s-a întâmplat și în ziua în care am facut cakepops. Și pentru că nu era îndeajuns doar atât, după ce am copt blatul pentru cakepops a trebuit să ies vreo 30 minute până în oraș. Ce se poate întâmpla în 30 de minue? Vin acasă, ma pregătesc de continuat gătitul  și văd tava în care am lăsat blatul, lângă aragaz. Tava este exact unde am lăsat-o, dar blatul mâncat pe mai mult decât jumătate! Așa-i la noi, vrei sa păstrezi ceva bun, pui bilet cu ”NU MÂNCA” și ar fi bine ca ceea ce păstrezi sa dispară imediat altfel biletul nu se citește haha:)). Pe bune că atunci nu mi s-a părut deloc amuzant însă acum da haha:)).

          *Ingredientele de mai jos sunt valabile pentru o cantitate mare de cakepops-uri, eu cu ce a mai rămas am facut doar 4-5.

         
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 4 ouă
  • 200g zahăr
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei
  • 150g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2-3 linguri de dulceață de căpșuni (aici puteți găsi dulceața mea de capșuni)
  • Ingrediente decor:
  • 200g ciocolată albă
  • 60ml frișcă
  • 50g unt
  • bețe de frigărui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cakepops:

Pregătim întâi blatul pentru cakepops-uri: mixăm ouăle împreună cu zahărul până acesta s-a topit. Adăugăm laptele și uleiul și continuăm mixarea. Separat, amestecăm făina cu praful de copt și punem amestecul peste ouă. Adăugăm si esența de vanilie. Într-o tavă, punem hârtie de copt și turnăm blatul pe care îl lăsăm la coptor până trece testul cu scobitoarea.Pentru decor trebuie să topim ciocolata albă împreună cu frișca lichidă și untul.

Lăsăm amestecul la rece 1-2 ore.

Într-un vas, fărămițăm blatul și îl amestecăm cu 2-3 linguri de dulceață. Amestecul trebuie sa fie ușor de modelat.După ce am amestecat bine, modelăm biluțe din blat. Eu le fac mai mari să putem folosi scuza ”am mâncat doar una”, însă voi le puteti face mai micuțe. Trecem prin ciocolata scoasă din frigider capătul unui băț de frigărui, cam 1 cm, și îl înfigem ușor în mijlocul bilutei. Ciocolata albă rămasă, o mixăm la viteză maximă pentru aprox. 10 minute. O punem într-un poș si decoram biluțele din blat.




Dăm cakepops-urile la frigider 3-4 ore apoi le împărțim și cu restul!



 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog; http://delightsts.blogspot.ro/2016/07/cakepops_19.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cakepops" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Meea 1

22.07.2016, 18:54

dantes 1

23.07.2016, 07:41

Interesant!

Rahela Velicu 1

08.08.2016, 16:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere