Caltabos moldovenesc aka CHISCA

de ionix in Porc, 5 Ian 2010 | 32975 vizualizari

 

bineinteles ca de la mami meu stiu reteta asta :p

 

INGREDIENTE

  • ficatul de la porc
  • plamanii de la porc
  • rinichii
  • mat de chisca= intestinul gros de la porc
  • carne de porc tocata circa  500 g (sa nu fie foarte slaba)
  • o cescuta cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 cepe mari
  •  sare, piper 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos moldovenesc aka CHISCA:


Se spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati.


Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au fiert se dau la racit.


Organele racite se taie cu satarul, nici prea mari dar nici prea mici :D.


Orezul se pune cu un pic de apa sa se umfle, cat isi dubleaza volumul, iar dupa ce s-a racit se pune peste organele taiate.


Peste orez si organe si pune si carnea tocata, care trebuie sa fie un pic grasa, si se amesteca bine.


Cepele se taie marunt si se calesc in ulei.


Dupa ce ceapa calita s-a racit se pune peste amestecul format.


Se pune sare si piper dupa gust.


Dupa ce am spalat matele foarte bine le umplem cu amestecul rezultat si le coasem la capete.


Intr-o oala se pune apa la fiert cu un praf de sare, suficienta cat sa acopere caltabosul cand il punem in apa.


Cand apa fierbe se adauga caltabosul.


Aveti grija ca in momentul in care s-a umflat, chiar cand il bagi in apa fiarta, trebuie intepat cu o scobitoare de cateva ori.


Daca se mai umfla in timpul fierberii il mai intepi de 2-3 ori.


Se lasa la fiert la foc mic pana fierbe matul bine, circa 40-50 min.


Poate sa fiarba si mai mult de atat, depinde de mate.


Se mananca fiert sau prajit, dupa preferinta.



Pofta buna!



Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos moldovenesc aka CHISCA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

06.01.2010, 09:59

Si mie tot cu mustar imi place, mai am si eu o bucatica in frigider; ma duc sa vad ce face...

ionix 1

06.01.2010, 10:02

pai, da incoa si la mine o bucatica

andreea_angelo 1

10.12.2012, 20:12

daaaaaa,imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Croque Madame/Croque Monsieur
  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inghetata cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:22

Tort racoros cu capsuni

de VI 1

ieri la 09:20

Salau si stiuca la cuptor

pe 01.06 la 20:56

Miel cu usturoi si otet balsamic

pe 01.06 la 20:30

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

pe 31.05 la 22:49

RETETA RECOMANDATA
Chisca