Caltabos moldovenesc aka CHISCA

de ionix in Porc, 5 Ian 2010 | 36568 vizualizari

 

bineinteles ca de la mami meu stiu reteta asta :p

 

INGREDIENTE

  • ficatul de la porc
  • plamanii de la porc
  • rinichii
  • mat de chisca= intestinul gros de la porc
  • carne de porc tocata circa  500 g (sa nu fie foarte slaba)
  • o cescuta cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 cepe mari
  •  sare, piper 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos moldovenesc aka CHISCA:

 

Se spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati.

Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au fiert se dau la racit.

Organele racite se taie cu satarul, nici prea mari dar nici prea mici :D.

Orezul se pune cu un pic de apa sa se umfle, cat isi dubleaza volumul, iar dupa ce s-a racit se pune peste organele taiate.

Peste orez si organe si pune si carnea tocata, care trebuie sa fie un pic grasa, si se amesteca bine.

Cepele se taie marunt si se calesc in ulei. 

Dupa ce ceapa calita s-a racit se pune peste amestecul format.

Se pune sare si piper dupa gust.

Dupa ce am spalat matele foarte bine le umplem cu amestecul rezultat si le coasem la capete.

Intr-o oala se pune apa la fiert cu un praf de sare, suficienta cat sa acopere caltabosul cand il punem in apa.

Cand apa fierbe se adauga caltabosul. 

Aveti grija ca in momentul in care s-a umflat, chiar cand il bagi in apa fiarta, trebuie intepat cu o scobitoare de cateva ori.

Daca se mai umfla in timpul fierberii il mai intepi de 2-3 ori. 

Se lasa la fiert la foc mic pana fierbe matul bine, circa 40-50 min.

Poate sa fiarba si mai mult de atat, depinde de mate.

Se mananca fiert sau prajit, dupa preferinta.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos moldovenesc aka CHISCA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

06.01.2010, 09:59

Si mie tot cu mustar imi place, mai am si eu o bucatica in frigider; ma duc sa vad ce face...

ionix 1

06.01.2010, 10:02

pai, da incoa si la mine o bucatica

andreea_angelo 1

10.12.2012, 20:12

daaaaaa,imi place

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chisca