Caltabos moldovenesc aka CHISCA

de ionix in Porc, 5 Ian 2010 | 29192 vizualizari

 

bineinteles ca de la mami meu stiu reteta asta :p

 

INGREDIENTE

  • ficatul de la porc
  • plamanii de la porc
  • rinichii
  • mat de chisca= intestinul gros de la porc
  • carne de porc tocata circa  500 g (sa nu fie foarte slaba)
  • o cescuta cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 cepe mari
  •  sare, piper 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos moldovenesc aka CHISCA:


Se spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati.


Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au fiert se dau la racit.


Organele racite se taie cu satarul, nici prea mari dar nici prea mici :D.


Orezul se pune cu un pic de apa sa se umfle, cat isi dubleaza volumul, iar dupa ce s-a racit se pune peste organele taiate.


Peste orez si organe si pune si carnea tocata, care trebuie sa fie un pic grasa, si se amesteca bine.


Cepele se taie marunt si se calesc in ulei.


Dupa ce ceapa calita s-a racit se pune peste amestecul format.


Se pune sare si piper dupa gust.


Dupa ce am spalat matele foarte bine le umplem cu amestecul rezultat si le coasem la capete.


Intr-o oala se pune apa la fiert cu un praf de sare, suficienta cat sa acopere caltabosul cand il punem in apa.


Cand apa fierbe se adauga caltabosul.


Aveti grija ca in momentul in care s-a umflat, chiar cand il bagi in apa fiarta, trebuie intepat cu o scobitoare de cateva ori.


Daca se mai umfla in timpul fierberii il mai intepi de 2-3 ori.


Se lasa la fiert la foc mic pana fierbe matul bine, circa 40-50 min.


Poate sa fiarba si mai mult de atat, depinde de mate.


Se mananca fiert sau prajit, dupa preferinta.



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos moldovenesc aka CHISCA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

06.01.2010, 09:59

Si mie tot cu mustar imi place, mai am si eu o bucatica in frigider; ma duc sa vad ce face...

ionix 1

06.01.2010, 10:02

pai, da incoa si la mine o bucatica

andreea_angelo 1

10.12.2012, 20:12

daaaaaa,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chisca