Chisca

de iri_iri in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2014 | 4871 vizualizari

 

Prefer chisca in locul carnatilor de sarbatori atat de mult imi place...sper sa va placa si voua....imi pare rau de poza dar nu este reusita.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 3 kg carne tocata amestec,
  • 1 kg de ceapa,
  • o cana de orez,
  • 100ml ulei,
  • ienibahar boabe,
  • piper macinat si boabe,
  • foi dafin ,
  • sare si mate de porc subtiri.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chisca:

Pentru inceput curatam ceapa pe care apoi o spalam dupa care o taiem marunt si o calim in ulei pana devine usor galbena.  Cat se caleste ceapa,punem orezul la umflat in apa calduta cam 15 minute.  

Apoi adaugam ceapa calita si orezul peste carnea tocata, dupa care condimentam cu piper macinat si sare dupa gust, amestecam pana se omogenizeaza bine.   Separat tinem matele(pe care le-am luat din comert),in apa in amestec cu otet cam 30 minute, dupa care le clatim bine cu apa calduta.    Dupa ce toate sunt pregatite  umplem matele in acelasi procedeu ca si la carnati ,diferenta este ca se va umple mai lejer deoarece prin fierbere orezul se va umfla si riscam sa se  sparga matele.  

Dupa ce umpem matele cu toata cantitatea de carne ,intepam din loc in loc cu o scobitoare pentru a-i da orezului loc sa fiarba si sa se umfle lejer.   Se va pune la fiert in apa in care se va adauga ienibahar,piper boabe si foi dafin in functie de cat de condimentat veti dori.   Se va fierbe cam o ora incepand din momentul in care se va ridica la suprafata.   Se poate servi imediat dupa fierbere dar se poate si praji ,se va servi alaturi de mustar sau chiar varza murata.  

POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

De preferat sa se puna la fiert cantitate de chisca mai mica pentru a nu se sparge matele aflate la fundul oalei. Dupa ce se vor ridica la suprafata se va aseza o farfurie cu fata in jos peste chisca, ca aceasta sa fiarba in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

deyutzky 1

21.12.2014, 00:58

foarte buuuna

Xandrinne 1

21.12.2014, 08:00

mirela0911 1

21.12.2014, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!