Cannelloni alla bolognese

de dakris in Cannelloni, 28 Mai 2012 | 6798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 buc paste cannelloni (Piaccelli)
  • 100 g cascaval
  • Pt sosul bolognese
  • 450 g carne (2/3 piept de pui dezosat, 1/3 pulpa porc degresata)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • ½ telina medie
  • ½ ardei rosu
  • 5-6 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 paharel vin rosu
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 250ml apa
  • sare, piper, oregano, boia de ardei dulce, 1 frunza dafin
  • Pt sosul bechamel
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri rase faina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni alla bolognese:

Sosul bolognese


Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga usturoiul taiat felii subtiri si, dupa cca 5 min, carnea tocata. Se amesteca si se mentine pe aragaz la foc mic, pana cand carnea isi schimba culoarea si este aproape facuta. Se adauga rosiile strivite cu furculita si pasta de tomate si, dupa 10 min, apa fierbinte si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mic 25-30 min.


Sosul bechamel


Untul se pune intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit se adauga faina, se amesteca si dupa 1-2 min se adauga laptele. Amestecam cu telul in forma de para si lasam sa dea 1-2 clocote, amestecand din cand in cand, apoi se lasa la racit.


Cannelloni se umplu cu carnea din sosul blognese (sosul il punem in tava) si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei ori unt. Varsam peste paste sosul bechamel si cu sosul de la carne "trasam" niste dungi peste acestea ca in imagini. Se rade cascaval deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare pt 25-30 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

dakris 1

04.06.2012, 21:46

Nu, Sabina, nu trebuie fierti cannelloni! Mie mi-au ramas intregi si erau bine fierti

ArianaBala 1

07.06.2012, 17:46

caaaat de bine arata!!!!!!!!!

dakris 1

20.08.2012, 08:44

Multumesc, ArianaBala!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne