Cannelloni cu carne si suc de rosii

de Ina in Paste, 6 Noi 2014 | 3719 vizualizari

 

Am pregatit pentru prima data cannelloni si tare mult mi-au placut :X

 

INGREDIENTE

  • cannelloni ( cca. 16 bucati )
  • 350 g mozzarella
  • 500 g. carne tocata
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 2-3 linguri cu pasta tomate
  • 1 litru suc de rosii
  • busuioc maruntit
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne si suc de rosii:

Ceapa , ardeiul gras si morcovul, tocate marunt, se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 2-3 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote, oprim focul si lasam sa se racoreasca .

Punem carnea  intr-un vas incapator, adaugam  legumele calite , orezul spalat  si scurs de apa,  sare, piper si  2 oua.  Amestecam  bine cu mana , iar cu amestecul obtinut umplem cannelloni la 3/4 din capacitate, pentru a lasa loc orezului sa se umfle.

Intr-un vas termorezistent asezam bucatile de cannelloni umplute, peste care adaugam 1 litru de suc de rosii ( cat sa acopere usor cannelloni ) . Condimentam cu sare, piper si busuioc maruntit.

Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru cca 30 minute , pana ce pastele si carnea sunt bine fierte.

Scoatem vasul din cuptor  si acoperim totul cu  felii mozzarella peste care presaram iar busuioc maruntit.

Reintroducem vasul in cuptor pentru inca 15 minute, apoi oprim focul . 

Servim fierbinte. 

 

TIPS-URI

1

Mozzarella poate fi inlocuita cu cascaval ras.

RETETA IN IMAGINI

Cannelloni cu carne si suc de rosii-0
Cannelloni cu carne si suc de rosii-1
Cannelloni cu carne si suc de rosii-2
Cannelloni cu carne si suc de rosii-3
Cannelloni cu carne si suc de rosii-4
Cannelloni cu carne si suc de rosii-5
Cannelloni cu carne si suc de rosii-6
Cannelloni cu carne si suc de rosii-7
Cannelloni cu carne si suc de rosii-8
Cannelloni cu carne si suc de rosii-9
Cannelloni cu carne si suc de rosii-10

COMENTARII (31)

Xandrinne

Xandrinne 1

17.01.2015, 11:58

-Licurici-

-Licurici- 1

10.06.2015, 08:34

Foarte buni canelonii cu carne!!

ralu_ca

ralu_ca 1

10.06.2015, 20:30

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!