Cannelloni Bolognese

de Dana_Retetegg in Cannelloni, 4 Dec 2012 | 6898 vizualizari

 

E o reteta mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 22 buc de paste cannelloni (adica o cutie - eu am luat Panzani);
  • pt sosul bechamel:
  • 4 linguri de unt,
  • 3-4 linguri de faina,
  • 500 ml lapte,
  • sare,
  • piper alb,
  • nucsoara macinata;
  • pt sosul bolognese:
  • 600 gr carne tocata de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 300 ml sos de rosii,
  • 1 pahar (150 ml) apa,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • 2 linguri ulei de masline.
  • sos de rosii,
  • cascaval,
  • busuioc,
  • patrunjel.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni Bolognese:

Prima data am pregatit sosul bolognese:


Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.



Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.



Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.



Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat. Apoi am pasat bine cu blenderul tot amestecul.


A urmat sosul bechamel:


Am topit untul intr-o tigaie.



Am adaugat faina si am omogenizat.



Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.



Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.


Asamblarea:


Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel si l-am intins uniform.


Am umplut cu sosul bolognese fiecare bucata de cannelloni. Am folosit o lingurita mica si cand am vazut ca devine migalos am schimbat cu o punga taiata la un colt.


Am asezat peste sosul bechamel un strat de cannelloni umpluti. Apoi iar sos bechamel, sos de rosii si cascaval ras. (intr-o tava mare incap toti, eu am tavi mai micute asa ca am facut in 2).


Am pus tava la cuptor la foc mediu.


Am lasat-o aproximativ 30-35 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Dana_Retetegg 1

06.01.2013, 16:26

Sandie 1

20.01.2013, 17:24

Ced ca sint f.buni si asi vrea sa-i fac si eu dar am o intrebare: nu trebuie intii sa fierbi cannellonii sau sosul este suficient ca sa fiarba in el la cuptor?

Dana_Retetegg 1

20.01.2013, 19:32

Nu este necesara fierberea lor fiindca este sos din belsug si ele devin moi in cuptor
Mult spor!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu pui