Cannelloni cu carne

de papabundetot in Cannelloni, 16 Iun 2013 | 10793 vizualizari

 

Cannelloni sunt niste paste fainoase tare dragute,as spune,in forma cilindrica,chiar sunt in oferta de saptamana aceasta la Lidl (unul din magazinele mele preferate),eu le-am incercat cu alta ocazie nu astazi,la o oferta din trecut. Sunt tot un gen de mancare simplu de facut care nu necesita mari indemanari in ale gatitului doar putina rabdare pentru a umple pastele cu umplutura pe care o dorim.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta eu am folosit
  • o cutie de paste si cam
  • 1/2 kg carne tocata de porc (se poate folosi orice alta carne sau ciuperci si legume pentru cei care nu mananca carne),
  • 2 catei de usturoi,
  • cateva rosii tocate marunt si
  • condimente in functie de gust ,eu am pus
  • sos de soia,
  • curry,
  • putin chilli si
  • vin alb.
  • Pentru sos avem nevoie de
  • 1-2 linguri de faina alba,
  • o jumatate de pachet de unt si
  • lapte.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne:

Intr-o tigaie incinsa am pus la calit cei 2 catei de usturoi tocati marunt,apoi am adaugat carnea tocata pe care am condimentat-o cu chilli,sos de soia,curry si am lasat-o pe foc pana cand s-a facut. Am lasat-o putin sa se raceasca (cat sa nu ma ard la mana) si apoi am introdus carnea astfel condimentata si gatita in cannelloni,va spuneam mai devreme ca sunt niste paste cilindrice si sunt mai mari deci nu este un procedeu greu de realizat daca stai bine cu rabdarea  .

Odata finalizat procesul de umplere al pastelor si fiind asezate frumos intr-o tava pe fundul careia am pus in prealabil unt,am mai adaugat in tava un sos bechamel (facut din faina,unt,lapte-se face un rantas din faina si unt si se incorporeaza laptele treptat pana cand sosul ajunge la o consistenta cremoasa, optional se pot adauga si alte condimente in functie de ce gust doriti sa aiba ,eu l-am lasat asa simplu ca deja aveam carnea condimentata), si niste rosii proaspete pe care le-am oparit un pic ca sa indepartez pielita de pe ele si apoi le-am tocat marunt si le-am pus in tava.

Am dat aceasta compozitie la cuptor pentru 45 minute si a reiesit ce se vede mai jos. Se poate face si altfel,adica fierband inainte pastele pentru 5 minute (ele nu se fierb de tot) dar eu am ales sa fac asa si sa las pastele sa se faca integral la cuptor. Ce a iesit,se vede mai jos….delicios a fost!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne