Cannelloni cu carne si suc de rosii

de Ina in Paste, 6 Noi 2014 | 7165 vizualizari

 

Am pregatit pentru prima data cannelloni si tare mult mi-au placut :X

 

INGREDIENTE

  • cannelloni ( cca. 16 bucati )
  • 350 g mozzarella
  • 500 g. carne tocata
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 2-3 linguri cu pasta tomate
  • 1 litru suc de rosii
  • busuioc maruntit
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne si suc de rosii:

Ceapa , ardeiul gras si morcovul, tocate marunt, se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 2-3 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote, oprim focul si lasam sa se racoreasca .

Punem carnea  intr-un vas incapator, adaugam  legumele calite , orezul spalat  si scurs de apa,  sare, piper si  2 oua.  Amestecam  bine cu mana , iar cu amestecul obtinut umplem cannelloni la 3/4 din capacitate, pentru a lasa loc orezului sa se umfle.

Intr-un vas termorezistent asezam bucatile de cannelloni umplute, peste care adaugam 1 litru de suc de rosii ( cat sa acopere usor cannelloni ) . Condimentam cu sare, piper si busuioc maruntit.

Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru cca 30 minute , pana ce pastele si carnea sunt bine fierte.

Scoatem vasul din cuptor  si acoperim totul cu  felii mozzarella peste care presaram iar busuioc maruntit.

Reintroducem vasul in cuptor pentru inca 15 minute, apoi oprim focul . 

Servim fierbinte. 

TIPS-URI

1

Mozzarella poate fi inlocuita cu cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciuuuuu!!!

4 pere

citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciuuuuu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel