Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi

de CulinaryRainbow in Cannelloni, 13 Dec 2013 | 3150 vizualizari

 

Originea acestor paste este, evident, în Italia. În 1907, Nicola Federico, un bucătar napoletan le inventează pe vremea când lucra la faimosul restaurant ”La Favoria” din orașul Sorrento. Inițial, numele acestor paste tubulare era ”strascinati”, însă curând au primit denumirea pe care o poartă și azi, devenind astfel populare în timpul celui de-al doilea război mondial.
Există diverse moduri de preparare a acestor paste, așa că mi-am permis și eu o adaptare. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g paste cannelloni
  • 300 g piept de pui afumat
  • 100 g ciuperci proaspete
  • 1 morcov mic
  • câteva felii de praz
  • 250 ml bulion
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • coriandru
  • vegeta
  • piper
  • unt
  • cașcaval clasic
  • emmentaler
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi:

   Într-o tigaie generoasă se călesc în unt prazul, morcovul tăiat rondele și ciupercile timp de 3 minute. Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat, apoi se adaugă și el în tigaie. După alte 3 minute se adaugă bulionul și se mai lasă puțin pe foc.

   Când carnea este gătită, umplem pastele cu compoziția obținută, apoi le așezăm într-o tavă unsă cu unt.

   Într-un castron, pregătim sosul bechamel din lapte, amidon și unt. Eu am bătut doar laptele cu amidonul, cubulețele de unt punându-le direct în tavă. Am adăugat și un praf de sare.

   Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Când timpul s-a scurs, o scoatem pentru a adăuga brânzeturile rase, apoi o introducem din nou la 200 de grade până când se formează o crustă aurie.

   La final, tăiem astfel încât cannelloni să rămână întregi. Se pot servi atât reci, cât și calzi.

   Poftă bună tuturor!!! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi-0
Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi-1
Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi-2
Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi-3
Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi-4

COMENTARII (25)

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

14.12.2013, 21:47

)) Mă gândeam eu...

diaconta

diaconta 1

14.12.2013, 23:23

)))))))

mihaelam90

mihaelam90 1

15.12.2013, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!