Cannelloni cu spanac si branza

de La Ancuta in Cannelloni, 11 Iul 2012 | 3951 vizualizari

 

Stiu ca la caldura de afara nu prea aveti chef sa dati drumul la cuptor, dar pentru cannelloni cred ca se poate face o exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 10 cannelloni
  • 500 g spanac
  • 2 cepe verzi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 g branza framantata de oaie
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • marar
  • Sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri rase de faina
  • sare, piper
  • nucsoara
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 150 g cascaval pentru ras (eu am folosit cas)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu spanac si branza:

Spalam bine frunzele de spanac apoi le fierbem 3-4 minute in apa cu sare. Scurgem bine si apoi le tocam marunt.


Ceapa si usturoiul le taiem marunt si le sotam in 2 linguri de ulei si 2 de apa. Adaugam apoi spanacul si lasam la foc mic pana se evapora toata apa.

Condimentam cu sare, piper si marar tocat apoi dam de pe foc. Adaugam smantana si branza framantata si amestecam pana se omogenizeaza.


Lasam sa se racoreasca si intre timp pregatim sosul bechamel.

Intr-un vas topim untul iar apoi adaugam faiana si amestecam bine, ca sa nu se prinda. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Continuam sa amestecam pana se ingroasa sosul iar apoi dam deoparte si condimetam cu sare, piper si nucsoara.


Intr-o tava termorezistenta punem un stat de sos bechamel apoi cannelloni pe care i-am umpluti cu amestecul de spanac si branza.

Deasupra turnam sosul bechamel ramas si radem cascaval, sau in cazul meu, cas.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~ 30 de minute, sau pana se rumeneste usor cascavalul.


Lasam putin sa se racoreasca iar apoi putem portiona.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

12.07.2012, 13:58

ce delicios

BuburuzaBubu 1

12.07.2012, 14:45

buuun taaare

La Ancuta 1

12.07.2012, 15:04

Multumesc dragelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu branza dulce stafide si smantana