Cannelloni cu ricotta si spanac

de - Andreea - in Cannelloni, 31 Oct 2015 | 4582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 foi lasagna
  • 200 gr ricotta
  • 400 gr spanac salbatic
  • 4 catei usturoi
  • 600 ml suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • busuioc proaspat
  • 150 gr parmezan
  • nucsoara
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu ricotta si spanac:

Spanacul il spalam si il punem la fiert in apa fierbinte cu sare . Cand a fiert , il punem intr-o sita astfel incat sa se scurga bine de apa de fierbere . 

Punem o tigaie cu putin ulei , calim 2 catei de usturoi   si adaugam spanacul . Lasam la foc potrivit potrivind de sare si piper . Cand spanacul este bine calit inchidem focul si indepartam usturoiul . 

Intr-un castron punem spanacul , ricotta ,nucsoara,o lingura plina cu parmezan si amestecam bine cu o lingura de lemn . 

Intr-o alta tigaie punem la calit in ulei , restul de usturoi,sucul de rosii , sare si piper . Adaugam o lingurita zahar si putina apa . Dam la foc mic si lasam sa fiarba pana ce sucul scade si obtinem consistenta sosului dorit .La final adaugam busuiocul proaspat  .

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si punem sa fiarba 3 minute fiecare foaie de lasagna . Le scoatem pe un prosop . 

Luam o foaie lasagna , punem din compozitia de ricotta si spanac si rulam . Procedam astfel pana terminam foile de lasagna . 

Intr-un vas ptr cuptor punem un strat de sos de rosii ,presaram parmezan , asezam un strat de cannelloni si acoperim cu suc de rosii si iarasi parmezan . 

Dam vasul la cuptor la 180 grade . 

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu ricotta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu ricotta si spanac