Caponata Siciliana

de deliciousflavours in Mancaruri de legume, 25 Iul 2012 | 2488 vizualizari

 

Caponata siciliana este o mancare de vara, deosebit de aromata si de usoara, pe baza de vinete (eu am inlocuit cu dovlecei), telina si si capere , insotite de un sos de rosii dulce-acrisor. Este un preparat specific pentru bucataria sudica italiana.
Se recomanda ca fel principal vegetarian, dar eu acum am servit alaturi de tagliatelle.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare/2 mai mici
  • 1 tulpina de telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel usturoi
  • 3 rosii
  • 150-200 ml pasta de rosii
  • 100 gr masline negre/verzi
  • 2-3 lingurite capere
  • 1 lingurita otet de vin/balsamic
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata Siciliana:

Oparim 2-3 minute rosiile intregi pentru a le putea decoji usor, apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte.


Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat, rosiile, maslinele si caperele pe care le-am clatit in prealabil cu putina apa rece. Adaugam si pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.


Dovleceii taiati cubulete nici prea mari nici prea mici ii calim in alt vas in ulei de masline pana se rumenesc uniform si se inmoaie putin. Tot aici vom adauga telina si ardeii feliati. Cand sunt gata le punem peste sosul de rosii, adaugam zaharul, otetul si condimentam cu sare si pieper dupa gust. Amestecam usor si mai lasam maxim 10 minute la foc mic.


Daca aveti la indemana busuioc proaspat, tocati si presarati deasupra.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata Siciliana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

lia maria 1

25.07.2012, 17:46

foarte bun

mena29 1

25.07.2012, 19:04

mamaieelena 1

25.07.2012, 19:52

bun,bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete