Caracatita baby cu sos rosu

de oanapl in Fructe de mare, 26 Feb 2017 | 536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 bucăți caracatiță baby
  • 4 fire ceapă verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 100 ml suc portocală
  • 300 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • 2 linguri bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caracatita baby cu sos rosu:

Cureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află și săculețul cu cerneală, care trebuie și el eliminat; întorci capul pe dos, pentru a-l curăța de pieliță și spală-l bine sub jet de apă rece.

Între tentacule, chiar la mijloc, se află "ciocul" caracatiței; îl impingi în exterior ușor sau crestezi carnea din jur cu un cuțit și il scoti. Speli bine tentaculele cu apă rece.


Pui caracatitele la fiert în apă clocotita cu sare, cca. 30 de minute. Între timp, cureți ceapa și usturoiul, apoi le toci mărunt. După ce au fiert caracatițele, le strecori de apă. Topești untul într-o tigaie si adaugi ceapa, usturoiul, sucul de portocale și vinul, le lasi să se călească un pic, apoi adaugi caracatițele și le mai lasi la înăbușit până ce se leagă sosul.


Spre final, adaugi sare, piper, coriandru și bulion. Mai lasi să clocotească cca. 5 minute.


Se servește cu garnitură de orez sau cartofi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita baby cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

27.02.2017, 23:00

mihaelar63 1

27.02.2017, 23:14

Sa inteleg ca ai avut puiuti de caracatita proaspeti ? De mult folos descrierea curatarii

oanapl 1

28.02.2017, 18:46

Da, erau proaspeti...luati din hipermarket si a trebuit sa-l curat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe de mare cu maioneza