Paella cu fructe de mare si carne

de Timi in Fructe de mare, 25 Noi 2012 | 3231 vizualizari

 

Paella autentica din Spania

 

INGREDIENTE

  • 6-8 creveti intregi necuratati
  • carne de iepure sau pui ( se pot pune ambele dupa gustul fiecaruia)
  • 6 cirnaciori subtiri cu carne cruda, nu afumata
  • 2 cepe mari
  • un gogosar mare si 1-2 ardei verzi
  • 3 rosii
  • un pahar de mazare
  • sofran (DACA VA PLACE ACEST CONDIMENT)
  • 6 cani mici de orez (cani de cafea)
  • masline intregi
  • 3 oua fierte
  • usturoi, patrunjel si colorant alimentar portocaliu( se gaseste la condimente)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu fructe de mare si carne:

Pentru Paella se foloseste o tigae speciala care se numeste" Paellera" daca e posibil. Este o tigae foarte plana si cu diametru mare.


In tava incinsa si cu putin ulei se pun crevetii , se prajesc dar nu mult, altfel se intaresc.


Dupa ce sunt gata se scot si se pun deoparte. In aceeasi tigae cu sucul care l-au lasat crevetii se mai adauga ulei si se pune toata carnea si cirnaciorii taiate marunt si se prajesc la foc mare sa se rumeneasca si dupa aia se reduce focul si se adauga ceapa usturoiul si gogosarul, ardeiul verde taiate marunt si se lasa sa se caleasca la foc lent.


Dupa ce s-au calit se adauga rosiile date pe razatoare sau taiate cit mai marunt si se mai lasa vro 5 minute amestecind sa nu se prinda de fund.


Se adauga apa sa treaca peste carne si se lasa la fiert, cind e aproape fiert totul se adauga sofranul si colorantul galben-portocaliu dizolvat in apa rece ( acest colorant nu e pt gust e doar pentru culoare si ai da un aspect placut orezului.


Dupa ce s-a fiert se adauga orezul ( daca mai e nevoie mai adaugam vro 2 pahare de apa) si mazarea.Se fierbe vro 20 min la foc lent (trebuie sa scada apa ) si se opreste focul cind bobul de orez inca e putin tare. Dupa ce s-a stins focul se lasa cu capac asa se mai umfla orezul si se face "al dente"Se orneaza cu ouale fierte ( o jumatate de ou de persoana) , maslinele intregi si crevetii prajiti (un crevet sau doi de persoana , depinde cit sunt de mari)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

26.11.2012, 19:42

Timi 1

03.12.2012, 10:17

mersiiiiiiii

babi5 1

03.09.2013, 19:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paella valenciana