Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O reteta pentru cei care iubesc bucataria asiatica si pentru cei care sunt curiosi sa o incerce.
Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa racoreasca caracatita si cand s-a racorit, o portionam in bucat cam de 6-8 cm.
Sosul se prepara amestecand toate ingredientele, va rezulta un sos fluid.
Incalzim in wok sau intr-o tigaie incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa, lasam 3 minute, apoi adaugam toate legumele tocate (ceapa verde, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul) amestecam toate, lasam 2-3 minute si adaugam caracatita. Amestecam energic si lasam 4 minute pana facem sosul.
Adaugam sosul, amestecam si lasam 15 minute la foc, amestecand in continuu.
Testam caracatita cu o scobitoare, daca intra usor in carne, atunci e gata caracatita.
Se serveste cu orez.
1
Daca caracatita este mai mare, lasati mai mult la foc pana trece testul cu scobitoarea.
2
puteti servi cu ardei iute tocat felii.
3
daca nu aveti otet de orez puteti adauga otet normal jumatate de cantitate.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult