Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor

de Sylvia in Porc, 16 Sep 2010 | 7539 vizualizari

 

Asa cum v-am promis vin cu retete de bunatati chiar daca am lipsit putin am gatit si recuperez acum cu impartasitul retetelor. Va propun azi o reteta delicioasa de carnaciori si cotlete la gratar care pentru noi au avut un farmec aparte pentru ca au fost preparate in livada parintilor mei, in Romania, la gratar in aer liber in curtea casutei de vacanta de acolo. S-a gatit cu voie buna si entuziasm s-a si mancat pe masura dar mai bine sa derulez povestea de la inceput.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de carnaciori  de porc proaspeti cu cat mai multi cu atat mai bine si de bete pentru frigarui
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor:

 Se ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul  pentru frigarui prin ei .

 Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un gratar foarte smecher e o casuta de fapt care are in ea o plita mica de soba, un gratar clasic  si un disc   din acela in care in mijloc se fac cartofii in baie de ulei si pe margine carnea. E si acoperit deci se poate folosi si iarna si vara pe ploaie si pe vant    in orice conditii  e dotat si utilat cu de toate.

  La prajit am avut putin ajutor, s-a oferit sotul meu sa faca pe bucatarul.

  Admosfera a fost de sarbatoare asa cum va ziceam, dupa scurt timp bucatarul si-a reluat locul  pe balansoar.

  Cel mic a lenevit o vreme in hamac.   Apoi a plimbat prin livada din curte o pisica venita din vecini …..:) cineva trebuia sa faca si oficiile de gazda .

  Masa si felicitarile adresate bucatarilor au avut loc in foisorul din curte.

  Invitati au mancat cu spor si drag cotletele de porc inainte ca bucatarul se, adica eu , sa  reuseasca  sa faca  poza finala asa ca va prezint doar carnaciorii  .

  Lumea a fost multumita si au salutat  gestul bucatarului si pana la urma asta e tot ce conteaza .  Alain si bunici lui confirma cele spuse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Porc la grătar pe pat de legume verzi, cu morcovi și roșii