Carne de berbec cu varza acra la cuptor

de lia maria in Oaie, 7 Mar 2011 | 6334 vizualizari

 

O mancare care necesita “ceva” timp de preparare (4.5h), dar care sigur incanta toate, papilele gustative !
Acest preparat se potriveste de minune…si cu o mamaliguta alaturi…depinde cat de mult/putin va place mamaliga hi,hi,hi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne berbec (pulpa si coasta) taiata in bucati
  • 2kg varza murata, tocata
  • 2 cepe mari taiate marunt
  • 100ml ulei
  • 500ml bullion
  • 100g pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • ½ lingurita chimen
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita maghiran
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita usturoi uscat
  • ½ lingurita coreandru

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de berbec cu varza acra la cuptor:

Intr-o tigaie, punem jumate din ulei la incins si prajim putin ceapa, fara sa o ardem. Adaugam bucatile de carne, amestecam, lasam la dinstuit cateva minute, apoi adaugam condimentele si bulionul. Lasam la fiert sub capac,cam 25-30’. Intre timp separat intr-o oala punem uleiul ramas si calim varza. Adaugam si pasta de rosii amestecand din cand in cand sa nu ardem varza. Se va cali cam in 20’.



Luam o tava de friptura in care golim carnea cu tot cu sos si o acoperim cu varza calita. Acoperim tava cu o folie, apas-ind bine marginile sa nu intre aer si dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 3,5 h.



Preparatul se serveste cald, cu un ardei iute alaturi.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de berbec cu varza acra la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

lia maria 1

09.03.2011, 11:17

divainbucatarie
postavaru
mamaelena

lia maria 1

09.03.2011, 11:18

Nicoleta, ai dreptate a doa zi am facut o mamaliguta langa si ne-am lins pe degede de buna ce a fost

babi5 1

06.10.2014, 15:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc