Carne de pui in saramura

de anisoara in Pui, 7 Iul 2010 | 7417 vizualizari

 

O reteta , care cere minimum din timpul de preparare si e gustoasa la nebunie. Va asigur. Pe caldurile acestea, nu-ti este prea a manca,mai mult fructe, mai mult legume, salate, dar la un moment dat, simti, ca doresti ceva foarte gustos si caloric. Acesta reteta e pe gustul si pofta tuturor

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg de carne de pasare 
  • sare,
  • piper negru 
  • ulei de prajit
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • maram sarat sau proaspat
  • otet alb de masa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de pui in saramura:

Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie bucatile de carne , pt ca sa nu va frigeti de la uleiul incins si se prajesc pe o parte si alta, cate 3-4 minute la foc mijlociu.


In momentul cand ati intors bucatile de carne pe parte cealalta, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga 50 ml de apa , in care a fost adaugat un catel de usturoi pisat si o lingura de otet.Se pune capacul si se prajesc acele 3-4 minute , care am spus mai sus. Aparte, se dau prin razatoare 2 rosii mai mari, se pìseaza tot usturoiul si se adauga in rosii, se mai adauga o lingurita de otet de masa alb cu 2 linguri de apa, mararul tocat si totul se amesteca . Se toarna toata acesta saramura pestre carnea prajita si se pune capacul.Focul e stins. Fiti atenti la procentul de otet.


Se lasa pentru 10 minute sa se marineze. Se serveste la masa cu mamaliga sau paine proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pui in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ela 1

09.07.2010, 00:03

offff,Anisoara amintirile astea demult uitate.... nici eu nu am mai fost la tara de 22ani,de cand a murit bunicul meu si bunica s-a mutat la noi,de curand a murit si ea

nadina73 1

17.07.2010, 17:59

si eu vreau 5 furcu

adry88 1

23.05.2011, 11:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii