Carnita de vita cu garnitura de orez

de nilgun in Vita, 18 Apr 2013 | 1726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de vita, jumatate de kg
  • usturoi- o capatana
  • lamaie
  • ulei de masline extravirgin
  • busuioc, cimbru si alte condimente
  • piper si sare
  • 2 cescute de orez
  • morcov - jumatate
  • ceapa-una
  • ciupercute
  • un strop de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnita de vita cu garnitura de orez:

Carnea se taie felii mai subtiri. Se pune intr-un vas de yena, cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc, cimbru, usturoi pisat si se lasa o noapte la frigider. A doua zi se puna intr-o tava antiaderenta, eu am tava de tarta... si se da la cuptor.


Intre timp pregatim orezul, cred ca toata lumea stie cum si in ce fel ii place. Eu spre exemplu, calesc ceapa cu morcovii intr-un strop de ulei de masline. Calesc un pic si orezul in aceasta compozitie. Punem si ciupercutele la calit, apoi punem 4 cescute de apa, 2-3 foi de dafin, sare si lasam sa fiarba cu capacul pus. Verificam din cand in cand sa nu ii scada apa de tot.


Se pune in farfurie orezul si carnita. La carnita, aproape cand era gata, am pus un pic de suc de rosii deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnita de vita cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

nilgun 1

18.04.2013, 11:01

mie imi place f mult orezul

Bunica 1

18.04.2013, 12:05

Pot sa vin la o portie de orez?Foarte bun tot ce ai pregatit!

Rocsi 1

18.04.2013, 22:27

Un meniu gustos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Boeuf Stroganoff