Cartofi aurii

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2011 | 24016 vizualizari

 

Mi-am adus aminte că în studenție mâncam cu plăcere la un restaurat din Cluj un așa zis aperitiv : cartofi țărănești sau aurii și tare îmi mai plăceau..Aşa că i-am dat bice....

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg de cartofi ( în general pentru acest tip de garnitură se folosesc cartofi noi - dar nu aveam aşa că nu am folosit .....)
  • - 2-3 lingurițe boia dulce ( sau iute , sau o combinație din cele două)
  • - 4 linguri de sos de soia
  • - câteva linguri de ulei de măsline
  • - 3-4 căței usturoi
  • - sare , piper, oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aurii:

Am curățat de coajă cartofii și i-am tăiat în bucăți , de fapt erau mai mult jumătăți de cartofi.


I-am pus la fiert vreo 10 min. cât să se înmoaie puțin.( să aveți grijă să nu se fiarbă pentru că se vor face piure) .I-am scos din apă și i-am strecurat , și i-am lăsat vreo 10 min. să se răcească și să se usuce puţin la aer ( am observat că dacă nu sunt uzi , boiaua se prinde mai bine de ei).


I-am așezat într-un vas și am adăugat peste ei : 4 linguri de sos de soia, boiaua , uleiul de măsline și usturoiul tocat, sarea și piperul. Am amestecat cu o spatulă de silicon , cu mare grijă să nu stric cartofii.

După ce toate ingredientele s-au " lipit" de cartofi i-am așezat într-o tavă și i-am băgat la cuptor preîncălzit vreo 20 min. până au facut crustă. Si cam asta este tot. Poftă bună !!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ubulika 1

10.01.2013, 19:17

amalia_84 1

02.02.2013, 14:11

arata foarte bine,o sa ii fac si eu chiar azi

AlexJ 1

14.02.2013, 16:07

ei ??? cum au fost ???

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf rapida