Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar

de Panacris in Mancaruri de post, 12 Apr 2019 | 3285 vizualizari

 

Legume minunate, gatite simplu si foarte savuroase! ;) O idee pentru weekend-ul ce urmeaza! ;)

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii 8-10 bucati,
  • ceapa galbena 4-6 bucati,
  • ciuperci champignon cca. 1000 g,
  • sare de mare mirodenii herbs de provence (foi de dafin, oregano, tarhon,cimbru, salvie, menta, maghiran, busuioc, lavanda),
  • ulei de masline/unt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar:

Cartofii si ceapa se spala, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza cu sare si mirodenii, apoi se impacheteaza in folie de aluminiu, individual şi se pun la copt in jarul incins, cca. 20 minute, intorcandu-se din cand in cand.

Ciupercile curatate si eliberate de picioruse, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza de sare si mirodenii si pun toate intr-o folie mare de aluminiu, ce se imapcheteaza ermetic, se pune in jar, la copt cca. 15 minute.

Legumele coapte se consuma ca atare presarate cu verdeaţă sau acompaniate de fripturile preferate!.

Spor si pofta buna!

P.S. La fel de bine se pot coace si in cuptorul din bucataria voastra! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu ceapa verde si marar