Cartofi copti cu sos alb

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2013 | 6799 vizualizari

 

buni si usori, pt cina

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi potriviti
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, cimbru uscat, curry, condimente pt cartofi prajiti
  • 50 g telemea sarata

pt sos:

  • marar verde
  • o lg faina sau amidon
  • 2 lg smantana
  • 250 ml lapte
  • 2 cubulete de branza topita
  • sare, piper
  • 3 lg ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu sos alb:

Cartofii se curata de coaja si se cresteaza felii mai grosute, pe lungimea cartofului, dar nu pana jos,asa ca la cartofii acordeon.


Se presara cu sare, piper, cimbru uscat,praf de curry si condimente, se pune ulei peste ei sau margarina taiata cubulete si se asaza in tigaie cu putin ulei, eu am pus in dry coker.


Se pune si o cescuta de apa in tigaie, se acopera cu capac si se dau la cuptor, la 180 g cam 40 min.


Intre timp facem sosul:punem uleiul sa se incinga putin, amestecam cu faina si lasam cateva sec, apoi turnam tot laptele odata si invartim bine, sa nu faca cocoloase.


Punem si branza topita si lasam sa se topeasca bine, adaugam apoi mararul verde, cam o lg-ita si lasam sa dea 2-3 clocote.


Saram si piperam dupa gust, apoi luam de pe foc, adaugam smantana si amestecam bine.


Dupa cele 40 min scurse , scoatem tigaia si luam capacul, apoi lasam in continuare la foc inca 20 min, sa se rumeneasca cartofii deasupra. scoatem tava si radem peste cartofi telemeaua, asa fierbinti, lasam 10 min sa se racoreasca si sa se topeasca branza.


Servim cartofii calzi cu sos si muraturi, foarte bine merg cu gogosari murati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

26.03.2013, 16:46

Rocsi 1

26.03.2013, 20:24

Mmmm vreau si euuu!

adasev12 1

29.03.2013, 09:14

ela, rocsy....serviti

motanel....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti umpluti cu branza