Cartofi copti cu unt si zeama de varza

de nadina73 in Mancaruri de post, 22 Ian 2011 | 7904 vizualizari

 

Cine nu isi aminteste de acei cartofi minunati cu margarina(unt era mai putin,pe timpuri) si cu moare de varza?Asta ne facea bunica,Dumnezeu sa o ierte, de multe ori in serile de iarna,si mai ales in zilele de post.Stateam si asteptam la gura sobei(la gura lerului,asa se zice la noi la tara,la bunici LERU sau CUPTOR) sa se coaca cartofii.Ne ardeau ,ne frigeau tare ,dar nu aveam rabdare,si eram 6 nepoti,erau atat de buni si cu un pahar de zeama de varza(moare de varza,putin rozulie de la sfecla rosie),nebunie nu alta.
Si cum mai nou, de 3 seri la rand, papam acelasi meniu.ma gandeam sa va impartasesc si voua ,acesta reteta minunata, cu toate ca sigur o cunosteti majoritatea dintre voi.
De ce papam de 3 seri acelsi meniu?Pentru ca le povesteam copiilor ,cum era la mine la tara iarna la bunici cand mergem in vacantele de iarna ,si imi amintisem de minunati cartofi in ler,asa ca am pus in practica.Piticii mei sant super incantati,le plac la nebunie.sa vedem daca maine seara mai vor.Ce-i drept au papat cu unt si crema de branza.
Gata cu povestile si amintirile din trecut,revenim la prezent.deci urmeaza cartofi cooopti!

 

INGREDIENTE

  • 20 cartofi potriviti
  • sare
  • unt
  • crema de branza
  • zeama de varza(moare)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu unt si zeama de varza:

Se spala cartofii foarte bine .

Se usuca cu un prosop de bucatarie,se pun pe gratar in cuptor pentru 50-60 minute  la 180 grade.

Dupa o ora cartofii sant copti cu siguranta.

Se scot, se curata de coaja,se sareaza putin se pun bucatele de unt,sau margazina in zilele de post si un pahar cu zeama de varza.

Sa tot manci si nu te mai saturi.

Merg perfect pentru o cina usora ,intr-o zi de post si nu numai

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu unt si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

23.01.2011, 19:06

MI- NU- NAT!!!! Si ce amintiri superbe

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:23

foarte buni si plini de amintiri

mihaelar63 1

28.03.2011, 00:45

Am sa-mi fac si eu cartofi , dar parca tot mai buni erau in lerul de la tara
Ce frumoasa culoare are moarea , parca e sirop de zmeura
Mi-a fost dor de cand nu ne-am ,, intalnit ''

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu ochiuri si mamaliguta prajita.