Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

de ancutsa in Porc, 22 Aug 2016 | 789 vizualizari

 

Aceasta reteta este pentru 3 portii, am considerat pentru fiecare portie cate 2 cartofi, 1 ou si 1-2 felii de pastrama, insa le puteti ajusta dupa plac.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi;
  • 100 gr branza rasa;
  • unt dupa gust;
  • cateva felii de pastrama (sau orice alta sunca taraneasca);
  • 3 oua;
  • 1 catel de usturoi;
  • Condimente: sare, piper, oregano, cimbru
  • Numar de portii: 3
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua:

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza cat mai adanc, dar cu grija sa nu-i taiem pana jos. Se taie marunt un catel de usturoi. Se pun bucatele de usturoi si bucatele de unt in crestaturile facute, se presara sare, piper, oregano si cimbru. Se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se dau la cuptorul preincalzit pentru o ora, la foc mediu.


Verificam din cand in cand cartofii si, cand sunt aproape fierti, se scoate tava, se presara branza rasa peste cartofi si se adauga in tava si cateva felii de pastrama, pe care le intoarcem peste cateva minute, pentru a se gati bine pe ambele parti.



Cand sunt gata, scoatem cartofii si pastrama pe un platou, apoi punem in tava ouale, presaram putina sare peste ele si le dam 10 minute inapoi la cuptor.



Portii: 3


Timp: 1h 30min


Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:


http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/cartofi-copti-cu-unt-usturoi-pastrama.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

stefy_a 1

23.08.2016, 11:15

un adevarat festin!

dantes 1

23.08.2016, 12:15

Buni!

ancutsa 1

27.08.2016, 16:17

Daniela, ma bucur ca iti plac!

Rocsi, sigur, cum sa nu?

Rahela,

Stefy, multumesc mult, ma bucur de fiecare data pentru vizita!!

Dantes, multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Coaste aromate