Cartofi cu piept de pui la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2011 | 23691 vizualizari

 

inca o varianta de sufleu cu cartofi si conopida...imi place,pentru ca este un felul doi la masa,complet,facut intr-un singur vas...si gata cu conopida,este ultima din gradina mamei :)))) ,promit ca nu mai fac nimic cu conopida prea curand ))),se poate pregati aceasta mancare si fara conopida

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cartofi albi,
  • 1/2 kg piept de pui dezosat,
  • 1 conopida,
  • 200 gr telemea de vaca,
  • 300 gr smantana,
  • 4 oua,
  • pesmet si unt pt tapetat tava,
  • fasii de ardei gras,
  • 1 rosie,
  • patrunjel tocat,
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu piept de pui la cuptor:

Curatam cartofii si ii taiem rondele.Punem cartofii la fiert in apa cu sare,15minute.Scoatem si lasam la scurs.Conopida o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare.Lasam 3minute din momentul in care incepe sa fiarba.Scoatem intr-o sita si lasam la scurs.Carnea o taiem fasii si o fierbem in apa cu sare 20minute.

Radem telemeaua.Taiem rosia felii.

Ungem un vas termorezistent cu unt si pesmet in care punem un strat de cartofi deasupra carora punem fasiile de carne si conopida,intre straturi punand sare si piper dupa gust.Deaupra punem telemeaua rasa.

Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu sare si piper,adaugam galbenusurile si smantana.Compozitia o turnam deasupra vasului.Deasupra punem fasiile de ardei si rondelele de rosii si presaram patrunjel tocat.

Dam compozitia la cuptor 45minute,aprox,pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (93)

Mitinita 1

01.02.2011, 13:31

daca a comentat i-a placut,ti-am zis ca-i zgarcita cu lauda.destul de buna la ea inseamna precis buna...aici o sa invete sigur sa laude

ela 1

01.02.2011, 20:30

Adina,lasa ca o invatam noi cum se lauda

opritaioana 1

04.02.2011, 14:48

incerc si eu azi reteta sper sa ii placa prietenului meu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea