Cartofi cu piept de pui la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2011 | 17893 vizualizari

 

inca o varianta de sufleu cu cartofi si conopida...imi place,pentru ca este un felul doi la masa,complet,facut intr-un singur vas...si gata cu conopida,este ultima din gradina mamei :)))) ,promit ca nu mai fac nimic cu conopida prea curand ))),se poate pregati aceasta mancare si fara conopida

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cartofi albi,
  • 1/2 kg piept de pui dezosat,
  • 1 conopida,
  • 200 gr telemea de vaca,
  • 300 gr smantana,
  • 4 oua,
  • pesmet si unt pt tapetat tava,
  • fasii de ardei gras,
  • 1 rosie,
  • patrunjel tocat,
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu piept de pui la cuptor:

Curatam cartofii si ii taiem rondele.Punem cartofii la fiert in apa cu sare,15minute.Scoatem si lasam la scurs.Conopida o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare.Lasam 3minute din momentul in care incepe sa fiarba.Scoatem intr-o sita si lasam la scurs.Carnea o taiem fasii si o fierbem in apa cu sare 20minute.


Radem telemeaua.Taiem rosia felii.


Ungem un vas termorezistent cu unt si pesmet in care punem un strat de cartofi deasupra carora punem fasiile de carne si conopida,intre straturi punand sare si piper dupa gust.Deaupra punem telemeaua rasa.


Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu sare si piper,adaugam galbenusurile si smantana.Compozitia o turnam deasupra vasului.Deasupra punem fasiile de ardei si rondelele de rosii si presaram patrunjel tocat.


Dam compozitia la cuptor 45minute,aprox,pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (93)

-Miti- 1

01.02.2011, 13:31

daca a comentat i-a placut,ti-am zis ca-i zgarcita cu lauda.destul de buna la ea inseamna precis buna...aici o sa invete sigur sa laude

ela 1

01.02.2011, 20:30

Adina,lasa ca o invatam noi cum se lauda

opritaioana 1

04.02.2011, 14:48

incerc si eu azi reteta sper sa ii placa prietenului meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti