Cartofi cu smantana si marar

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 24 Iun 2017 | 16990 vizualizari

 

O mâncare economică, gustoasă, ușoară (și ușor de preparat) pentru cei cărora nu le plac mâncărurile grele și consistente, dar și pentru copiii care vor mâncăruri moi, cu sos.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii, ca mărime
  • 4-5 linguri încărcate cu smântână groasă
  • 1 ceapă
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • 2 căței mari de usturoi
  • 1 lingură de făină albă
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță Vegeta
  • 1 legătură de mărar
  • apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si marar:

Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită.

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește ușor, până se înmoaie, la foc mic.

Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se pun cartofii tăiați și usturoiul feliat peste ceapa călită, se toarnă peste ei apă, cât să-i depășească cu 1,5-2 cm și se lasă cratița să fiarbă înăbușit, la foc mic.

Între timp, se amestecă smântâna cu făina și condimentele, având grijă să nu se formeze cocoloașe, după care se subțiază cu 1/2 pahar de apă.

Când  cartofii sunt aproape fierți, se toarnă sosul din smântână peste ei și se mai lasă să fiarbă câteva clocote, având grijă să nu se prindă mâncarea de fundul cratiței. După câteva minute, se oprește focul de la aragaz, se presară mărarul tăiat peste mâncare, se amestecă și apoi se acoperă cratița cu un capac pentru un sfert de oră. După acest interval de timp, se pot servi. Cine vrea, poate să mănânce cu pâine.

 

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roșii, care nu se sfarmă când sunt gătiți.

2

Aveți grijă să nu ardeți ceapa. Trebuie doar să se înmoaie puțin, să devină transparentă.

3

Cine nu vrea să prăjească ceapa, o poate pune crudă la fiert, dar ceapa călită puțin și usturoiul dau un gust foarte bun acestui fel de mâncare.

4

Nu puneți multă apă la fiert, ca să nu trebuiască să fierbeți prea mult cartofii (care s-ar putea sfărma) pentru a scădea apa.

5

Dacă apa a scăzut prea mult și cartofii nu sunt încă fierți, mai completați cu puțină apă.

6

După ce puneți sosul de smântână, nu mai lăsați mâncarea pe foc decât 3-4 minute, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

18.12.2019, 23:20

Mulțumesc frumos, Christyan...

RODIMUR 1

18.12.2019, 23:21

Vă mulțumesc frumos, doamna Rely!

mihaelar63 1

02.02.2021, 17:46

Ce gustosi !!! Asa facem noi tocanita de cartofi noi !!! Mai putin usturoiul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume soté la tigaie