Cartofi cu smantana si marar

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 24 Iun 2017 | 785 vizualizari

 

O mâncare economică, gustoasă, ușoară (și ușor de preparat) pentru cei cărora nu le plac mâncărurile grele și consistente, dar și pentru copiii care vor mâncăruri moi, cu sos.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii, ca mărime
  • 4-5 linguri încărcate cu smântână groasă
  • 1 ceapă
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • 2 căței mari de usturoi
  • 1 lingură de făină albă
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță Vegeta
  • 1 legătură de mărar
  • apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si marar:

Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită.


Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește ușor, până se înmoaie, la foc mic.


Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt.


Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.


Se pun cartofii tăiați și usturoiul feliat peste ceapa călită, se toarnă peste ei apă, cât să-i depășească cu 1,5-2 cm și se lasă cratița să fiarbă înăbușit, la foc mic.


Între timp, se amestecă smântâna cu făina și condimentele, având grijă să nu se formeze cocoloașe, după care se subțiază cu 1/2 pahar de apă.


Când cartofii sunt aproape fierți, se toarnă sosul din smântână peste ei și se mai lasă să fiarbă câteva clocote, având grijă să nu se prindă mâncarea de fundul cratiței. După câteva minute, se oprește focul de la aragaz, se presară mărarul tăiat peste mâncare, se amestecă și apoi se acoperă cratița cu un capac pentru un sfert de oră. După acest interval de timp, se pot servi. Cine vrea, poate să mănânce cu pâine.


 

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roșii, care nu se sfarmă când sunt gătiți.

2

Aveți grijă să nu ardeți ceapa. Trebuie doar să se înmoaie puțin, să devină transparentă.

3

Cine nu vrea să prăjească ceapa, o poate pune crudă la fiert, dar ceapa călită puțin și usturoiul dau un gust foarte bun acestui fel de mâncare.

4

Nu puneți multă apă la fiert, ca să nu trebuiască să fierbeți prea mult cartofii (care s-ar putea sfărma) pentru a scădea apa.

5

Dacă apa a scăzut prea mult și cartofii nu sunt încă fierți, mai completați cu puțină apă.

6

După ce puneți sosul de smântână, nu mai lăsați mâncarea pe foc decât 3-4 minute, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

oanapl 1

26.06.2017, 22:47

Si eu vreau o portie cu mult marar!

RODIMUR 1

26.06.2017, 23:05

S-a terminat, pentru că am făcut numai două porții, care s-au mâncat imediat, dar mai fac, dacă sunt cereri...Merci, Oana!

christyansen 1

24.09.2017, 08:29

f bun bravoooooooooooooooooooooooo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi by Merisor