Cartofi frantuzesti

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2009 | 4561 vizualizari

 

Sau mai bine zis, varianta mea. Mie imi place sa-i fac cu multa branza, parca reteta originala este doar cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi maricei
  • 300 g telemea
  • 3 linguri mari cu smantana
  • o cescuta cu lapte
  • 2 oua
  • 20 g unt
  • 50g cascaval
  • putin piper
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:



Cartofii se pot fierbe intregi, cu tot cu coaja si apoi curatati si taiati rondele. Eu i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele de la inceput, apoi i-am pus la fiert, la foc mic, pana s-au inmuiat.



Separat, am pregatit branza rasa si am amestecat-o cu ouale, smantana si laptele. Am pus putin piper, fara sare, branza fiind sarata.



Am uns un vas de iena cu unt si restul l-am taiat bucatele, apoi am pus un strat de cartofi fierti, jumatate din compozitia cu branza, ultimul strat cu cartofi si apoi branza.



Am lasat budincuta la cuptor pana s-a inchegat si s-a rumenit putin, am pus apoi cascavalul ras deasupra si am mai lasat putin la rumenit.



Eu mi-am presarat deasupra marar proaspat tocat!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Flori 1

24.02.2009, 10:44

Si eu am pus mai multa smantana, dar si lapte. O sa fac si cu oua fierte si taiate felii, suna bine si asa.

Swanheart 1

17.11.2009, 13:30

Eu am facut sambata cartofi frantuzesti, imi plac foarte mult. Si eu fac cu oua fierte si taiate marunt. Mama mea pune si felii de carnati prajite usor- tatal meu fiind si el un carnivor convins. Eu asa stiam ca sunt cartofii frantuzesti, cum ii facea mama mea, insa eu acum ii fac fara carnati, si pun multa smantana.

Oana 1

17.11.2009, 13:56

Mmm, Swan, ma bucur tare ca ti-au placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Covrigei sarati