Cartofi frantuzesti

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2011 | 11900 vizualizari

 

Dupa Paste mi-au ramas o gramada de oua (doar au fost la stropit baietii) asa ca am facut niste cartofi frantuzesti.

 

INGREDIENTE

  • cam 1 kg cartofi rosii (nu stiu exact cati au fost)
  • 10 oua fierte 
  • cas de vaca ras
  • 400g smantana
  • 50g unt
  • 2 oua
  • putin lapte
  • sare
  • carnat cabanos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert . Cand a inceput sa clocoteasca apa se pune 1 lg sare. Dupa ce au fiert , se lasa la racit si se curata.


Untul il taiem feliute subtiri si presaram in tava. Cartofii se taie rondele si se aseaza in tava intr-un strat de 2 randuri. La fel procedam cu ouale curatate, le taiem rondele si le punem peste cartofi. Se sareaza, dupa care se rade casul si se pune smantana din loc in loc, eventual mai punem si niste unt si se sareaza din nou. Se repeta operatiunea, iar deasupra se mai pune un rand de cartofi. Se rade cas deasupra, se pune smantana si cateva feliute de unt si se da la cuptor.


Cand a inceput sa prinda culoare, se scoate din cuptor si se toarna deasupra cele doua oua batute bine cu 3-4 lg smantana si putin lapte. Cabanosul taiat bucatele si crestat la capete se pune deasupra din loc in loc si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos. Se serveste cald.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

kamy 1

01.05.2011, 18:12

toata lumea a facut cartofi frantuzesti? si eu ca-mi plac

adry88 1

06.05.2011, 10:56

mihaelar63 1

13.05.2011, 02:15

SI eu am facut ,
Dar as mai manca o portioara cu carnaciori

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu nucă, vin alb şi trandafiri

de Ancutsa 5

ieri la 22:34

Zacusca de vinete

de RODIMUR 5

ieri la 22:32

Dulceata de ardei iuti

de Rocsi 9

ieri la 22:04

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:30

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti