Cartofi frantuzesti

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2011 | 11669 vizualizari

 

Dupa Paste mi-au ramas o gramada de oua (doar au fost la stropit baietii) asa ca am facut niste cartofi frantuzesti.

 

INGREDIENTE

  • cam 1 kg cartofi rosii (nu stiu exact cati au fost)
  • 10 oua fierte 
  • cas de vaca ras
  • 400g smantana
  • 50g unt
  • 2 oua
  • putin lapte
  • sare
  • carnat cabanos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert . Cand a inceput sa clocoteasca apa se pune 1 lg sare. Dupa ce au fiert , se lasa la racit si se curata.


Untul il taiem feliute subtiri si presaram in tava. Cartofii se taie rondele si se aseaza in tava intr-un strat de 2 randuri. La fel procedam cu ouale curatate, le taiem rondele si le punem peste cartofi. Se sareaza, dupa care se rade casul si se pune smantana din loc in loc, eventual mai punem si niste unt si se sareaza din nou. Se repeta operatiunea, iar deasupra se mai pune un rand de cartofi. Se rade cas deasupra, se pune smantana si cateva feliute de unt si se da la cuptor.


Cand a inceput sa prinda culoare, se scoate din cuptor si se toarna deasupra cele doua oua batute bine cu 3-4 lg smantana si putin lapte. Cabanosul taiat bucatele si crestat la capete se pune deasupra din loc in loc si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos. Se serveste cald.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

kamy 1

01.05.2011, 18:12

toata lumea a facut cartofi frantuzesti? si eu ca-mi plac

adry88 1

06.05.2011, 10:56

mihaelar63 1

13.05.2011, 02:15

SI eu am facut ,
Dar as mai manca o portioara cu carnaciori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti