Cartofi frantuzesti

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2012 | 9543 vizualizari

 

Acum cateva zile am vazut la Livia http://liviaskitchen.blogspot.com/2012/01/cartofi-frantuzesti-la-cuptor.html#comment-form cartofii ei frantuzesti si mi-am adus aminte ca n-am mai facut de o gramada de timp, cred ca sunt vreo 2 ani :D asa ca azi am pus si eu de niste cartofi frantuzesti care au iesit bestiali :D. Multumesc Livia pentru idee!
Pentru cei care inca nu au incercat sa faca acesti cartofi, le recomand cu mare drag, sunt foarte gustosi, si unde mai pui ca ii faci din 2-3 miscari :))

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • branza de vaca/oaie
  • kaiser ( sau orice aveti prin frigider )
  • 4 oua fierte
  • 2 oua
  • 400 ml smantana
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 2 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Nu am dat cantitati la branza, kaiser si cascaval pentru ca aici se poate jongla usor la cantitate, se pune dupa bunul plac si gust.

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand intra furculita usor in ei, ii luam de pe foc si ii lasam sa se racoreasca putin.

Intre timp fierbem cele 4 oua. Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei, punem un strat de cartofi, unul de oua taiate feliute, branza si kaiserul taiate cubulete, apoi un alt strat de cartofi si iar oua, branza si kaiser, deasupra acoperim cu inca un strat de cartofi, condimentam cu sare, piper si boia dupa fiecare strat.

Peste ultimul strat de cartofi punem smantana amestecata cu cele 2 oua ramase, iar peste smantana adaugam cascaval ras din belsug.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mediu. Sunt gata cand incep sa miroasa pe toata scara :)):)).

Pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi frantuzesti